21 Ekim 2010 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi Grup Maçları İddaa Tahminleri , Bahisleri , Yorumları (21 Ekim 2010)



588 ANDERLECHT - AEK 1 :1.65 TUTTU / ÜST :1.65 TUTTU

Anderlecht sıkıntılı günler geçiriyor.Belçika'nın son şampiyonu ve şüphesiz en güçlü ekibi olan Anderlecht bu sezonada iddaalı başlamıştı ancak son iki maçta alınan başarısız sonuçlardan sonra puan farkı açıldı.Standart Liege'den sonra Brugge'ye mağlup olan Anderlecht , UEFA Avrupa ligi gruplarında da oynadığı iki maçıda kaybetti. Son 3 resmi maçını deplasmanda oynayan Anderlecht, Evine döndüğü bu maçta taraftarınında desteği ile kötü gidişine son vermek ve gruptaki iddasını sürdürmek için kazanmak istiyor.Belçika temsilcisinde Legear, Marecek, Badibanga ve De Sutter’ın sakatlıkları var. AEK’da Dusan Bajevic’in istifasının ardından boşalan teknik direktörlüğe Sevilla’nın eski çalıştırıcısı Manolo Jiménez getirilmişti.Jimenez döneminde ilk maçında deplasmanda Aris Saloniki'yi 4-0 la geçtiler. Hücum bakımından etkili bir ekipler. Avrupa kupalarında oynadıkları son 13 maçın 11 inde gol atma başarısı gösteren AEK , bu sezonda kaleye en çok isabetli şut atan takımlar arasında yer alıyor. Anderlecht'in savunması güven vermediğ için bu maçtada gol bulabilirler. Ancak Anderlecht golü yesede etkili silahları ve ev sahibi olmanında avantajını kullanarak kazanacağını düşünüyorum.


589 BEŞİKTAŞ - PORTO 02 :1.30 TUTTU

Fiyapı İnönü Stadında ilk iki maçını kazanan iki takım ; Porto ve Beşiktaş karşılaşıyor. Grupta 2. maçlar sonunda lider Porto rakip fileleri 4 kez havalandırırken kalesinde gol görmedi. Gruptaki ilk maçında Rapid Wien'i, Rolando, Falcao ve Ruben Micael'in golleriyle 3-0 mağlup eden Porto, ikinci maçta ise Bulgaristan deplasmanında Falcao'nun golüyle CSKA Sofya'yı 1-0 yendi. Beşiktaş ise ilk maçında Ernst'in 90. dakikada attığı golle İstanbul'da CSKA Sofya'yı 1-0 yenerken, Viyana'da ise Rapid Wien karşısında Holosko ve Bobo'nun golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Porto lider, Beşiktaş ise averajla ikinci  sırada yer alıyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Porto maçı öncesi sıkıntıları bulunduğunu ancak kazanmak için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını söyledi..Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın liderlik maçı olacağını ifade  ederek, ''Bu maç için çok hevesliyiz. Sakatlıklar var ama bu futbol ve olur. Sahaya çıkacak tüm takım bütün gücüyle varını yoğunu ortaya koyacaktır'' dedi.

Sakatlıklar nedeniyle bu kadar sıkıntı yaşadıkları bir dönemde Porto ile liderlik için oynadıklarını ifade eden Schuster, ''Bu kadar sıkıntı içindeyken beraberliğin de önemli olduğunu düşünüyorum. Ama sahaya yine de kazanmak için çıkacağız'' dedi.

Porto takımının teknik direktörü Andre Villas Boas, siyah-beyazlı ekibin agresif bir oyun ortaya koymasını beklediklerini söyledi. Portekizli teknik direktör, Bernd Schuster'i  iyi tanıdığını kaydederek, şunları söyledi: ''Schuster, düşüncelerini takımına yansıtmış. Beşiktaş'ın çok iyi organize olabilen, disiplinli bir ekip olduğunu biliyoruz. Çok pas yapabiliyorlar. Taraftarların desteğiyle de agresif bir oyun ortaya koymalarını bekliyoruz. Biz de bu oyundan memnun olacağız. Taraftarların baskısı bizi etkilemeyecektir. Deneyimlerim iyi bir maç olacağını söylüyor.'' Porto'nun UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı diğer karşılaşmalara göre Beşiktaş maçının daha zorlu geçeceğini kaydeden Andre Villas Boas, ''Bu maç diğerlerinden daha zor bir maç. Ancak bizim için önemli değil. Biz her maça aynı şekilde bakıyoruz ve 3 puanı hedefliyoruz. Beşiktaş için de Portekiz'deki maç daha zor olacaktır'' dedi.

Beşiktaş'ta Guti ve Quaresma'nın sakatlıklarının kendilerini nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya, Portekizli teknik direktör, şu yanıtı verdi:
''Biz Beşiktaş'ın eksiklerinden ziyade kendi ekibimize güveniyoruz. Evet Beşiktaş'ın eksikleri var. Ancak bu konuda haberler çok net değil. Guti ve Quaresma'nın son anda devreye girme ihtimali olabilir. Biz bu durumu göz önüne alarak bu konuda tetikte olacağız.''

Beşiktaş'ın, Porto ile oynayacağı UEFA Kupası L Grubu 3. maçıyla birlikte Türkiye ve Portekiz takımları Avrupa kupalarında 19. kez karşı karşıya gelecek.. ki ülke takımları arasında bugüne dek oynanan 18 maçın 6'sını Türk, 8'ini ise Portekiz takımları kazanırken, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Türk takımlarının 21 golüne, Portekiz ekipleri 33 golle yanıt verdi. Porto, Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı bugüne dek mağlubiyet almadı.
Türk takımları ile 6 kez karşı karşıya gelen Porto, bunların 5'ini kazanırken, 1'inde berabere kaldı. İlk olarak 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası'nda Denizlispor ile karşılaşan Porto, 6-1 ve 2-2'lik skorlarla turu geçen taraf oldu. Portekiz ekibi, Şampiyonlar Ligi gruplarında 2007-08'de Beşiktaş'ı 1-0 ve 2-0, 2008-09'da da Fenerbahçe'yi 3-1 ve 2-1'lik sonuçlarla yendi.

Porto Teknik Direktörü Andre Villas Boas, Portekiz Kupası'nda Limianos'a karşı 4-1 kazandıkları maçta dinlendirdiği 7 futbolcusu Helton, Fucile, Rolando, Alvaro, Joao Moutinho, Cristian Rodriguez ve Fernando'yu, Beşiktaş karşısında kadroya aldı. Porto'da Kieszek, Rafa, Sereno, James, Souza ve pazartesi günkü antremanda alnı yarılan Castro kadroya alınmadı.

Sakatlığı nedeniyle perşembe akşamı oynanacak maçta forma giyemeyecek olan ve tedavisine Portekiz’de devam eden yıldız oyuncu Quaresma, eski takımıyla ilgili bilgileri Alman hocayla telefonda paylaştı ve “Çok dikkatli olmalıyız. Porto dehşet bir takım” dedi. Milli takımdaki doktorlar tarafından tedavi edilen Quaresma’nın, “UEFA Avrupa Ligi’nde grup mücadelelerine muhteşem bir başlangıç yaptık. Seyircimiz önünde Porto’yu yenecek güçteyiz. Ancak, sadece grubumuzun değil bu kupanın da favorilerinden birine karşı mücadele edeceğiz. Onlarla kafa kafaya oynamak çok zor. Oyunun her anında koşan, topu ayağa oynayan ve pozisyona çok hızlı giren bir takım karşımızda olacak” diye görüş belirtti. Mourinho döneminde Avrupa’da çifte kupa kazanan o dönemki takımın bir fotokopisi olan Porto’nun en etkili isimlerinin Kolombiyalı golcü Falcao ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Hulk olduğunu da kaydeden Quaresma, bu iki oyuncuya mutlaka önlem alınması gerektiğini belirtti.

Porto'nun Kolombiyalı golcü oyuncusu Falcao ise Beşiktaş savunmasını incelediklerini kaydederek, ''Beşiktaş savunmasını geçebiliriz. Bizim teknik kapasitemiz buna yeterli. Yakaladığımız pozisyonlarda etkili olursak başarılı olabiliriz'' dedi..

Toparlarsak oldukça zevkli bir mücadele izleyeceğimiz aşikar. Gönül İsterdiki UEFA 'daki tek temsilcimiz olan Beşiktaş evinde iyi bir netice alsın ; Ancak takımdaki eksikler nedeniyle oluşan yaratıcı oyuncu sıkıntısı ve Porto'nun muhteşem formu göz önüne alındığında Porto'nun kaybetmezliği daha sağlam bir seçenek olur.


Beşiktaş : Hakan, Hilbert, İbrahim Toraman, Zapotoncy, İbrahim Üzülmez, Ernst, Necip, Holosko, Nihat, Tabata, Bobo

Porto : Helton, Fucile (Sapunaru), Maicon, Rolando, Pereira, Fernando, Belluschi, Moutinho, Hulk, Falcao, Cristian Rodriguez (Varela) 


590 CSKA SOFIA - RAPID WIEN ALT :1.60 TUTTU

Günün kısır geçmeye en yakın maçı olarak görüyorum CSKA Sofia - Rapid Wien karşılaşmasnı. CSKA Sofia takımı Beşiktaş maçında yakından izleme fırsatı bulmuştuk. Savunmaya dayalı bir oyun yapıları var.Hücumda etkisizler. Oynadıkları son 6 resmi maçın 4 ünde gol bulamadılar. Üstelik Avrupa Liginde oynadıkları maçlar itibariyle baktığımızda grupta 2 maçta sadece 5 isabetli şut atabildiklerii görüyoruz. Rapid Wien bu sezon beklenen performansı sahaya yansıtamıyor. Rakibi gibi hücum varyasyonlarında etkili olamıyorlar.Grupta oynadıkları 2 maçta 7 isabetli şut atabililer. İki kısır takımın mücadelesinde Alt ön planda olmalı.

CSKA Sofia:   M'Bolhi  Vidanov, Aquaro, Minev, Grillo  Tiero, Marquinhos, Delev, Trecarichi Michel, Sheridan

SK Rapid Wien:  HedlKayhan, Soma, Sonnleitner, Katzer  Hofmann, Pehlivan, Heikkinen, Kavlak Vennegoor of Hesselink, Nuhiu


591 DEBRECENI - PSV EINDHOVEN 2 :1.35 TUTTU

Macaristan'nın son şampiyonu Debrecen sıkıntılı bir sezon geçiriyor. Arka arkaya 5 resmi maçtır kazanamama serisine Vasas Budapest karşısında son vermişlerdi.Sonrasında ise MTK Budapest deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldılar. PSV ise müthiş bir sezon geçiriyor. Geçen sezon başarılı bir performans ortaya koymalarına rağmen şampiyonlul yarışı dışında kaldılar. Bu sezon ise geride kalan 9 hafta itiibariyle lider durumda bulunuyorlar.Geçen hafta Willem deplasmanında aldığı galibiyetle 3 maçlık bir kazanma serisi yakalayan PSV, Kalitesi , tecrubesi ve başarılı formuyla bu maçıda kazanır.


592 B.DORTMUND - PARIS ST GERMAIN 1 :1.60 TUTMADI

Borussia Dortmund şüphesiz son yıllardaki en iyi başlangıcını yaptı. Taraftarın isteği bu başarılı performansı sezon sonuna kadar sürdürmeleri. Bunun içinde en azından Signal İduna Park'ta maximum destek veriyorlar takımına. Buda formda Dortmund'u daha etkili kılıyor.Ligde 7 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan ve averajla Mainz'ın önünde lider durumda bulunan Dortmund, aynı zamanda ligin en golcü takımı. Hücumda Lewandowski , Barrios ikilisinin yanı sıra Nuri'nin muhteşem performansıda eklenince skor üretmekte hiç sıkıntı yaşamıyorlar. Grubunda oynadığı ilk maçta Karpaty'yi deplasmanda 4-3 yenen Dortmund , ikinci maçında evinde Sevilla'ya yenilmişti. Bu kezde seyricisi önünde puan kaybı yaşamak istemiyorlar. Alman ekibinde Sebastian Kehl, Florian Kringe, Mohamed Zidan ve Patrick Owomoyela sakatlıkları nedeniyle oynayamayacaklar. Marcel Schmelze ise kırmızı kart cezalısı olduğu için kadroda yok. Son yıllarda gösterdiğ performanla hayal kırıklığı yaşatan PSG ise bu sezon daha istikrarılı ve başarılı bir performans ortaya koyuyor. Son 7 resmi maçında kaybetmeyen PSG, Bu dönemde oynadığı 3 deplasman maçınıda kazandı. Ayrıca bu 7 maçtada kalesini gole kapattılar.Çok üretken olmasalarda golü bulduklarında başarılı savunmasıyla sonuca gitmesini biliyorlar. PSG’de Albert Baning ve Kezman kadroya alınmayan isimler. Fransız ekibinin tecrübeli ismi Makalele’nin durumu ise maç saatinde kesinlik kazanacak.Günün en zorlu maçlarından biri olacağı aşikar ve açıkçası Dortmund'a açılan 1.60 lık oran riski karşılamıyor ancak bir seçim yapmak gerekirse ev sahibi Dortmund bir adım önde görünüyor.

Dortmund: WeidenfellerSubotić, Hummels, Dedê, SchmelzerKehl, Sahin, Kagawa, Großkreutz , Lewandowski, Barrios

St. German: Coupet Sakho, Armand, Jallet, CearáMakélélé, Nenê, Clément, Sessègnon Erdinç, Hoarau


593 KARPATY LVIV - SEVILLA 2 :1.70 TUTTU

Bu yıla kadar adı sanı duyulmamış olan Karpaty , ön elemede Galatasaray'ı saf dışı bırakarak ilk defa Avrupa kupalarında boy gösterme şansı kazanmıştı. Ancak boyunun ölçüsünü aldılar. Önce evinde Dortmund'a ardından deplasmanda PSG ye yenilen Karpaty henüz puan alamadı. Ligde de oldukça sıkıntılı günler geçiriyorlar. Oynadıkları son 3 lig maçınıda kaybettiler. Sevilla'da bu sezon pek parlak bir performans ortaya koyamıyor ancak kalitesi ve tecrubesi itibariyle rakiplerinin çok önünde yer alıyor. Avrupa Kupalarında tecrubenin çok önemli olduğu biliyoruz. Bu maçtada Sevilla vasat rakibini kalitesi ve tecrubesi ile mağlup eder.

Karpaty : Tlumak , Milosevic, Fedetsky, Khudobyak , Tubic , Guruli, Godwin,  Gabovda, Zenjov , Avelar, Kuznetsov 

Sevilla : Palop , Konko , Cacares, Alexis , Navarro, Romaric, Zokora , Alfaro , Negredo , Kanoute


594 METALIST KHARKIV - SAMPDORIA ALT :1.55 TUTMADI

Metalist Kharkov bu sezon ilginç bir performans gösteriyor. Daha Evindeki dirençli oyun yapısı ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Metalist Kharkov bu sezon tam aksine deplasmanlarda daha iyi sonuçlara imza atıyor.Bu sezon evinde oynadığı 9 resmi maçta 2 galibiyet 1 beraberlik ve 6 yenilgi alan Metalist Kharkov, deplasmanlarda ise henüz kaybetmedi. (9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik). Sampdoria ise Şampiyonlar ligi ön elemesinde Werder Bremen'i kıl payı elinden kaçırdı. Evindeki etkili futbolunu deplasman maçlarında gösteremeyen  Sampdoria bu sezon deplasmanda henüz galibiyetle tanışamadı. Şampiyonlar ligi ön elemesinde oynadıkları Werder Deplasmanınıda hesaba katarsak toplam 5 deplasman maçında 1 mağlubiet 4 beraberlik aldılar. Önemli hücum silahlarına sahip olmalarına rağmen Grupta oynadıkları iki maçtada ofansif anlamda çok sıkıntılıydılar. Bu iki maçta sadece 3 kez rakip kaleye isabetli şut atıp sadece bir gol bulabildiler. Metalist Kharkov deplasmanında da skor üretmek kolay olmayacak. Ancak katı savunmasıyla rakiplerinede bol pozisyon vereceklerini sanmıyorum. En iyisi bu maça alt oynamak.


596 STUTTGART - GETAFE 1 :1.75
TUTTU / ÜST :1.60 TUTMADI

Bu sezon ortaya koyduğu performansla tam bir hayal kırıklığı yaşatan Stuttgart geçtiğimiz hafta alınan başarısız sonuçlardan dolayı teknik direktör değişikliğine gitmiş ve takımın başına Keller'i getirmişti. Keller döneminde haftasonu Schalke ile ilk maçına çıkan Stutgart iki kez öne geçtiği maçta 1 puana razı oldu ancak performansı oldukça iyiydi. Çıkış sinyalleri verdiler diyebilirim.Yeni hocaları Keller ile Avrupa'da ilk maçına çıkıyorlar.Özellikle güçlü ofans hattıyla rakiplerini oldukça zorluyorlar. Bundesliga'da da en golcü ekipler arasında yer almalarına rağmen vasat savunmaları nedeniyle iyi sonuçlar alamıyorlar. Stuttgart bu sezon grup maçlarında en fazla isabetli şut atan takım durumunda bulunuyor. Getafe ise istikrarsız bir performans ortaya koyuyor. İç sahada etkili olmalarına rağmen deplasmanda vasat bir performans gösteriyorlar. Bu sezon deplasmanda oynadıkları 6 resmi maçta sadece 1 kez kazanabildiler. Son iki deplasman maçını ise gol atamadan kaybettiler. Getafede maç öncesi takımdaki eksikler can sıkıyor. Savunmada İbrahim Kaş ve Mario’nun ardından Atletico Madrid deplasmanında Miguel Torres ve Mane’nin de sakatlanmasıyla savunmadaki eksiklerin sayısı 4’e çıktı. Bu şartlar altında kazanmaya aç Stutgart'a direnebileceklerini düşünmüyorum. Güzel oranıyla Stutgart kazanır denenir. Alternatif bahis ise Üst olur.

Stuttgart: Ulreich, Celozzi, Taski, Delpierre, Boka, Träsch, Camoranesi, Gebhart, Gentner,,  Pogrebnyak, Cacau

Getafe:  Codina  Rafa, Marcano, Diaz, Mané Parejo, Pedro Ríos, Víctor Sánchez, D.Boateng, Manu  Colunga


597 UTRECHT - STEAUA BÜKREŞ  1 :1.70 TUTMADI

Utrecht bu sezon özellikle iç sahadaki performansıyla göz korkutuyor. Bu sezon Stadion Nieuw Galgenwaard 'da oynadığı 8 resmi maçta 6 galibiyet 2 beraberlik alan Utrecht , hafta sonu  De Graafschap karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen son dakikalarda yediği golle 1 puana razı oldu. Ricky Van Wolfswinkel'in bu sezon ortaya koyduğu üstün performans sayesinde gol bulmakta zorlanmayan Utrecht , Van Wolfswinkel'in gol atamadığı İki Avrupa ligi maçında da gol bulamadı.  Steaua Bükreş ise sezona çok iyi başlamasına rağmen son haftalarda tökezledi. Son 6 lig maçında yalnızca bir kez kazanabilen Steaua Bükreş , lider Otelul Galati'ninde 7 puan gerisinde kaldı. Avrupa liginde de oynadıkları iki maçta 1 puan alabildiler. Özellikle Napoli karşısında 3-0 öne geçmelerine rağmen rakibine puan kaptırmaları tam bir hayal kırıklığına sebebiyet verdi. Steaua Bükreş Avrupa Ligi ve Romanya ligi olmak üzere son 5  deplasman maçınıda kaybetti. Evinde çok etkili bir takım olan Utrecht deplasmanından da eli boş dönerler.

Utrecht (4,3,3): Vorm - Wuytens, Schut, Cornelisse, Nesu - Lenski, Sarota, Duplan - Mulenga, Mertens, Wolfswinkel.

Steaua (4,2,3,1): Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Anghelov, Ricardo - Tanase, Stancu, Nicolita - Surdu.


598 YOUNG BOYS - ODENSE 1 :1.60 TUTTU / ÜST :1.50 TUTTU

Ev sahibi Young Boys Şampiyonlar ligi ön elemesinde Fenerbahçe'yi yenerek süpriz yapsada Tottenham karşısında bir süprize daha imza atamamıştı ; ancak evinde oynadığı ilk maçı 3-2 kazanmıştı ! Doumbia , Yapı Yopo gibi önemli hücum oyuncularını sattıktan sonra Ofansif anlamda zayıflayan Young Boys , savunmada da sıkıntı yaşayınca bu sezon beklenen performansı gösteremedi şuana kadar. Artık o kadar kazanmaya açlarki kupada amatör bir takım sayılabilecek kapasitedeki Collombey maçında bile As'a yakın bir kadro ile oynadılar ve farklı bir galibiyet alarak morallendiler.Takımda Emiliano Dudar ve Hassan Lingani sakat. Ammar Jemal’in durumu ise belirsiz.Geçtiğimiz sezonu şampiyon Kopenhag'ın hemen arkasında tamamlayan Odense'de moraller bozuk. Son lig maçında Kopenhag'a konuk oldular ve adeta dağıldılar.Henüz ilk yarıda kalesinde 3 gol gören Odense rakibine 5-0 mağlup oldu. Grupta oynadığı iki maçıda kaybeden Odense bu maçta mutlak puan peşinde. Young Boys'ün sürekli baskı kuran bir ekip olduklarını bildikleri için defansif bir oyun ortaya koyarak rakibin ataklarına direnmeye çalışacaklarını sanmıyorum. Hızlı hücum oyuncularıyla tehlikeli olup skor üretebilirler. Kaleci Roy Carroll ve forvet Jonas Troest bu maçta forma giyemeyecekler isimler konuk ekipte. Tahmine gelirsek gollü bir maç sonunda Young Boys'un 3 puanı alacağını düşünüyorum.


602 ATL. MADRID - ROSENBORG 1 :1.20
TUTTU / ÜST :1.40 TUTTU

Geçtiğimiz sezon ligde vasat bir performans ortaya koymasına rağmen UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupasını müzesine götüren Atletico Madrid, bu sezona daha iyi başladı. Özellikle Vicente Calderonda seyircisininde desteği ile oldukça etkili oluyorlar. Bu sezon evinde oynadıkları 4 lig maçının 3 ünü kazanan Madrid , Sadece Barcelona'ya boyun eğmiş ve sadece o maçta kalesinde gol görmüştü. Avrupa Liginde grupta oynadıkları ilk maçta Aris'e yenilen A.Madrid , ikinci maçında ise Leverkusen'le berabere kalınca bu maçı mutlak kazanmak zorunda kaldı. Aksi bir sonuçla işlerini zora sokacaklarının farkındalar. Atletico Madrid’de kaleci De Gea’nın durumu henüz belli değil. Dominguez ve Sergio Asenjo sakatlıkları nedeni ile kadroda yer almıyorlar. Golcü futbolcu Aguero’nun oynayacağının açıklanması ise sevindiricii bir haber onlar için. Norveç 'in en güçlü ekibi olan Rosenborg geçen sezon şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sezonda büyük bir aksilik olmazsa şampiyonluk ipini göğüsleyecekler. İlk maçta Leverkusen'a mağlup olmalarına rağmen Aris karşısında kazandıkları için rakibine nazaran biraz daha rahatlar. Atletico Madrid'in Avrupa kupalarında çok farklı oynadığını biliyoruz. Rosenborg ise Norveç'de çok iyi sonuçlar alsada Avrupa kupalarında özellikle deplasman maçlarında iyi sonuçlar alamıyor. Rosenborg, bu sezon resmi maçlarda 2 mağlubiyetini de deplasmanda aldı.  Aynı zamanda son 4 deplasman maçında sadece 1 gol atabildiler Avrupa Kupalarında.Bu şartlar alında tercihim kazanmak zorunda olan Atletico Madrid'den yana. Ancak düşük oran itibariyle Prica , İversen gibi önemli golcüleriyle Rosenborg'un da gol bulabileceği ihtimali göz önüne alınarak üst bahiside denenebilir.

A.Madrid : Joel , Valera , Perea , Ujfalusi , Luis , Tiago , Assuncao , Simao , Reyes , Aguero , Forlan

Rosenborg : Örlund , Lustig , Lago , Jarsmya, Dorsin , Annan , Henriksen, Skjelbred , Moldskred, İversen i Prica 


605 MANCHESTER CITY - LECH POZNAN 1H :1.55
TUTTU

Son iki sezondur transfere rekor ücretler harcayan ancak başarıya aç kalan Manchester City , Roberto Mancini yönetiminde sistemini oturttu ve beklenen performansı göstermeye başladı. Carling Cup'ta WBA'ya elendiler ancak ligde ve Avrupa lii grubunda iyi sonuçlar aldılar. Premier ligde arka arkaya 4 maçtır kazanan Manchester City, lider Chelsea'nın 2 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Manchester City’de Santa Cruz, Balotelli, Kolo Toure ve Kolarov kadroda olmayan isimler. Konuk ekip Lech Poznan Polonya Liginin son şampiyonu. Ancak bu sezon ligde vasat bir performans ortaya koyuyorlar. Geride kalan 8 hafta itibariyle sadece 2 kez kazanabilen  Lech Poznan , 16 takımın yer aldığı Polonya liginde 14. sırada bulunuyor.Ligde oynadıkları son 3 maçıda kaybettiler ve oldukça formdalar. Grupta oynadıkları iki maçtada süpriz sonuçlar alsalarda bu kez süpriz yapamayacaklarını düşünüyorum. 

Lech Poznań : Jasmin Burić Bartosz Bosacki, Ivan Djurdjevic, Manuel Arboleda, Grzegorz WojtkowiakKamil Drygas, Siergiej Kriwiec, Sławomir Peszko, Semir Stilic, Jacek Kiełb
Artjoms Rudņevs

Manchester City:HartBridge, Kompany, Lescott, Boateng, Barry, Johnson, Milner, de Jong , C. Tévez, Adebayor


607 SALZBURG - JUVENTUS 2 :1.65 TUTMADI

Avusturya liginin son şampiyonu olan Salzburg bu sezonki performansıyla tam bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Şampiyonlar ligi ön elemesinde Hapoel'e elenen Salzburg, UEFA Avrupa liginde de oynadığı iki maçıda 2-0 lık skorlarla kaybetti. Ligde bu sezon oynadığı 9 maçta sadece 3 kez kazanabilen Salzburg takımdan ayrılan Janko'nun yerini dolduramayınca hücumda çok etkisiz kaldı. Son sıradaki Mattersburg'dan sonra 9 maçta attıkları 8 golle en az gol atan ekip durumundalar. Son oynadıkları maçta evinde Kapfenberg'e boyun eğdiler. Son yıllarda başarıya aç kalan ve Serie B'ye düştükten sonra eski gücünü kaybeden Juventus ise bu sezon özellikle son haftalarda ortaya koyduğu performansla büyük beğeni topluyor. Avrupa ligi ön elemelerinde Shamrock ve Sturm Graz'ı her iki maçtada yenerek gruplara kalan Juventus , grubunda ise oynadığı iki maçtanda beraberlikle ayrıldı. Serie A'da rakip fileleri 7 maçta 16 kez havalandıran ve en golcü takım durumunda bulunan  Juventus'da golcü Iaquinta yok. Buffon, Rinaudo,Traore ve Lanzafame kadroda yer almayan diğer isimler. Tahmine gelicek olursak ; son maçında Lecce'yi 4-0 la geçen formda Juventus'un rakibini mağlup ederek gruptaki iddaasını sürdüreceğini düşünüyorum.

Salzburg: TremmelAfolabi, Schwegler, Schiemer, SekagyaLeitgeb, Švento, Pokrivač, HierländerZárate, Wallner Huub Stevens

Juventus:StorariChiellini, Grosso, Bonucci, GrygeraFelipe Melo, Sissoko, Pepe, Marchisio Del Piero, Amauri


611 VILLARREAL - PAOK 1 :1.20 TUTTU

Villarreal bu sezon beklentilerin üstünde bir performans ortaya koyuyor diyebilirim. İlk maçında Sociedad deplasmanından puansız ayrılsalada 5 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıktan sonra 9 kişi tamamladıkları Hercules maçından puan aldılar. Ligde Lider Real Madrid'in 1 puan gerisinde Barcelona ve Valencia ile aynı puana sahipler. Hücumda oldukça etkili olduklarını söylemek mümkün. El Madrigal'de oldukça etkililer. Evinde oynadıkları 3 lig maçııda gol yemeden kazanan Villarreal gruptaki ilk maçınıda bu sahada oynamış ve Brugge'yi 2-1 yenmişti. Fenerbahçe'yi saf dışı bırakan PAOK sıkıntılı bir sezon geçiriyor. Ligde oynadıkları 6 maçta sadece bir kez kazanabildiler. Bu sezon deplasmanda oynadıkları 6 resmi maçta ise henüz galibiyetleri yok.Son iki maçını gol atamadan kaybettiler. PAOK Yönetimi, ligdeki kötü gidişin ardından Teknik Direktör Pavlos Dermitzakis ile yollarını ayırdı. Yeni teknik patron henüz bulunamadığı için PAOK’u Villarreal sınavına yardımcı antrenör Makis Havos hazırladı. Yunan ekibinde sakatlığı süren Dimitris Salpingidis dışında eksik yok. Villarreal’de ise iki hafta önce dizinden sakatlanan Cani düzeldi ve PAOK maç kadrosuna dahil edildi. İspanyol ekibinde Marchena ve Senna forma giyemeyecek olan isimler. Villarreal'in sıkıntılı rakibi karşısında kalite ve tecrube farkının yanı sıra ev sahibi olmanında avantajı ile mağlup edeceğini düşünüyorum.

Villarreal : D.Lopez, A.Lopez, Gonzalo , Musachio , Capdevila, Valero , Cani , Montero , Cazorla , Ruben , Rossi

PAOK : Kresic , Boussaidi, Contreras, Malezas, Sznanucher, İvic , Vitalo , Zhar, Fotakis , Vieirinha , Muslimovic

0 yorum:

Yorum Gönder