23 Ekim 2010 Cumartesi

Almanya Bundesliga İddaa Tahminleri , Bahisleri , Yorumları (23 Ekim 2010)


197 - Freiburg - Kaiserslautern ÜST :1.65 TUTTU

Freiburg istikrarsız bir performans ortaya koyuyor. Arka arkaya aldığı 3 galibiyetten sonra takım rehavete kapıldı ve son 4 maçının 3 ünü kaybettiler. Kaiserlaurten karşısında kazanarak çıkışa geçmek istiyorlar. Hücumda oldukça etkili bir takım olan Freiburg , bu sezon tüm müsabakalarda gol bulmasını başardı ancak bazı karşılaşmalarda da vasat savunmasının sıkınıtısı fazlasıyla yaşadılar. Özellikle bu sezon İlk 11 de çıktığı 8 maçta 7 gol kaydeden Cisse'nin etkileyici performansı takıma oldukça olumlu yansıyor. Bu kritik maçta takımdaki eksikler can sıkıyor. Pouplin , Butscher , Krmas , Jäger , Rosenthal ve Bechmann bu karşılaşmada forma giyemeyecek olan isimler.

Konuk ekip Kaiserslautern ise Bundesliga'ya bu sezon yükselmişti.İlk iki maçında zorlu Köln deplasmanından ardından da Bayern Munih'i ağırladıkları maçtan 3 puanla ayrıldılar ancak sonrasında galibiyete hasret kaldılar. Ligde 6 haftadır kazanamayan Kaiserslautern, bu dönemde sadece 1 puan toplarken , son 4 maçından puansız ayrıldı. Oldukça formsuzlar.Özellikle hücum bölgesinde sıkıntı yaşıyorlar. Ancak rakibin savunması sıkıntılı. Çıkışa geçmek içinde artık kötü gidişe son vermek ve kazanmak istiyorlar. Saldırırlarsa golü bulacaklarını düşünüyorum. Özellikle Lakic çok etkili bir isim.Takımda Simunek , Amri dışında eksik yok. Tahmine gelirsek ; Freiburg'un bu sezon evinde oynadığı 4 maç , Kaiserlaurten'nin ise deplasmanda oynadığı 4 maçta Üst skorla bitti. Kazanmak için sahaya çıkacak olan iki takımın maçında bir kez daha Üst denenir.


SC Freiburg : Baumann - Mujdza, Barth, Toprak, Bastians - Schuster - Abdessadki, Makiadi, Caligiuri, Nicu - Cissé

1. FC Kaiserslautern : Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Walch, Bilek, Tiffert, Ilicevic - Hoffer, Lakic


198 Mönchengladbach - Werder Bremen  ÜST :1.25 TUTTU / TGS 4-6 :2.05 TUTTU

Mönchengladbach 6-3 lük süpriz Bayer Leverkusen galibiyetinden ardından çoküşe geçti ve hiç kazanamadı. Son 6 maçında yalnızca 2 puan alabilen Mönchengladbach geçen hafta Hoffenheim deplasmanına konuk olmuştu. Maçta öne geçmelerine rağmen Demba Ba'nın golü işk yarının berabere tamamlamasını sağladı. İkinci yarıda Juan Arango kırmızı kart görmesinden 5 dakika sonra kalesinde 2. golü gören Mönchengladbach , Sebastian Schachten'in atılmasından sonrada yediği penaltı golüyle 2 farklı geriye düştü. Son dakikada Mohammadou Idrissou'nun attığı gol ise farkı kapatmaktan başka bir işe yaramadı. Ligde evinde en az puan toplayan takım olan Mönchengladbach, aynı zamanda en çok gol yiyen takım durumunda. Bu sezon hiçbir maçta kalesini gole kapayamadılar. Üstelik bu maçta özellikle savunmada ciddi eksikler söz konusu. Brouwers , Dante , Dorda , Jaures, Schachten , Arango , Jantschke ve Matmour bu mücadelede forma giyemeyecek olan isimler.

Werder Bremen ise sezon başından beri sakatlıklarla boğuşuyordu ve bir türlü istediği sonuçları alamıyordu ancak oyuncuların yavaş yavaş takıma katılmasıyla çıkışa geçtiler. Son 3 lig maçında 7 puan alan Mızıkacılar, hafta arasında Twente deplasmanından da puanla dönmesini bildi. Sakatlıklardan yavaş yavaş kurtuluyorlar dedim ; ancak karşılaşma öncesi kötü bir haber geldi. Twente maçında sakatlanan Wiese'nin yokluğunda kaleyi bu sezon hiç forma giymeyen 21 yaşındaki  tecrubesiz Sebastian Mielitz koruyacak.  Ayrıca Vander , Boenisch, Naldo ve Borowski 'de yok.

Mönchengladbach ile Werder Bremen arasında bu sahada daha evvel oynanan 7 maçın tamamı Üst biterken , Mönchengladbach'ın rakibine olan üstünlüğüde dikkat çekiyor. Mönchengladbach rakibiyle bu sahada oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldı. Ev sahibinde eksikler olsada Bu sahada zorlanan yorgun Werder'e güvenmiyorum. İki takımıda savunmadaki sorunları göz önüne alındığında gollü bir maç olması daha muhtemel.


Borussia Mgladbach : Bailly - Levels, Anderson, Daems, Wissing - Marx, Bradley - Reus, Idrissou - de Camargo, Bobadilla

Werder Bremen : Mielitz - Fritz, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Frings - Wesley, Marin - Hunt - Pizarro, Hugo Almeida


200 - Nürnberg - Wolfsburg  ÜST :1.50 TUTTU

Nürnberg bu sezonun istikrarsız takımlarından birisi. 8 Haftası geride kalan Bundesliga'da sadece bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Schalke ve Stutgart karşısında kazanabildiler. Bu iki maçıda easyCredit Stadında oynadıkları maçlarda aldılar. Evinde skor üretmekte sıkıntı yaşamayan , seyircisinin desteği ile etkili olan bir ekipler. Takımın en önemli isimlerinden Bunjaku 'nun sakatlığı devam ediyor. Onun dışında takımda eksik yok. Evinde kazanarak iç sahada arka arkaya 3. galibiyetini almak istiyorlar.Ancak vasat savunmaları yüzünden ofansif hattı güçlü olan Wolfsburg karşısında kazanmaları kolay olmayacak.

Şampiyon olduğu sezondan sonra başarıya aç kalan ve hayal kırıklığı yaşatan Wolfsburg , bu sezonada kötü başladı. İlk 3 haftada puanla tanışaayan Wolfsburg  sonrasında arka arkaya 3 galibiyet alarak çıkışa geçsede son iki haftada 1 puan alabildi. Özellikle geçen hafta Leverkusen karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen 3-2 kaybetmeleri tam bir fiyaskoydu. Üstünlüklerini korumakta zorlanıyorlar çünkü savunmaları vasat. Tıpki rakibi gibi bu sezon sadece bir maçta gol yemediler. Takımda kaleci Benaglio ve savunmadan A. Friedrich 'in sakatlıkları devam ediyor. Bilindiği gibi kaleyi tecrubesiz Hitz koruyacak bu kezde. Geçen hafta kalesinde 3 gol gören Hitz bu maçta gol görecektir. Wolfsburg'da Dzeko , Grafite , Diego gibi hücum oyuncularıyla savunması vasat rakibi karşısında skor üretmekte zorlanmayacaktır. En mantıklı seçim üst olur bu nedenle.

1. FC Nürnberg : R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Simons, Hegeler - Ekici, Gündogan, Frantz - Schieber

VfL Wolfsburg : Hitz - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Kahlenberg - Diego - Grafite, Dzeko

0 yorum:

Yorum Gönder