16 Ekim 2010 Cumartesi

İngiltere Premier Ligi İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (16 Ekim 2010)

 
192 - Arsenal - Birmingham 1h :1.60 / ÜST :1.30

Arsenal sezona harika bir başlangıç yapmıştı ancak takım revire dönünce aksaklıklar yaşayamaya başladılar. Özellikle hücum oyuncularının yokluğunda iyi pas yapmalarına rağmen bir türlü sonuca gidemiyorlar. Sezon başında Wallcot döktürüyordu adeta. Onunda sakatlığını atlattığı ve bu maçta görev alabileceği gelen haberler arasında ancak hafta arasında şampiyonlar liginde  Shaktar Donekts'i ağırlayacakları çin Wenger onu riske etmeyebilir. Diğer bir hücum oyuncusu Bendtner'inde durumu belirsiz. Kaleci  Almunia, Savunmadan Sagna, Gibbs, Vermaelen , Koscielny, Orta alandan Frimpong, Ramsey ve forvet Van Persie bu maçta kesin olarak oynamayacak olan isimler arasında. Bu kadar eksiğe rağmen yinede iyi bir ilk 11 oluşturmuş Wenger. Hücumda Arshavin , Chamakh ikilisi ile sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Ama savunmalarındaki eksikler sorun yaşamalarına neden olabilir ; zaten oluyorduda.

Birmingham ligin vasat takımlarından birisi. Bu kadro ile bu sezon onları büyük sıkıntıların beklediğini söyleyebilirim. Ağırlıklı olarak yaşı ilerlemiş oyunculardan kurulu bir kadroları var ve takımın yaş ortalaması 29. Buna karşın Arsenal'in yaş ortalaması ise 25 . Sahada daha iyi oynayan daha çok koşan dinamik bir Arsenal izleyeceğimizi düşünüyorum. Geçen hafta formsuz Everton'dan bile evinde 2 fark yiyen ve  1957 yılından beri Arsenal'i deplasmanda yenemeyen Birmingham bu kezde farklı yenilir. Arsenal'in gollü bir galibiyete imza atacağını düşünüyorum. Konuk ekipte Mc Fadden, Craig Gardner, Beausejour bu maçta forma giyemeyecekler.

Arsenal: Fabianski, Alexandre Song, Squillaci, Johan Djourou, Clichy, Nasri, Diaby, Song, Wilshere, Arshavin, Chamakh.

Birmingham: Foster, Ridgewell, Johnson, Dann, Carr, Hleb, Bowyer, Ferguson, Fahey, Larsson, Zigic.

193 - Bolton - Stoke City  10 Açık : 1.90 & 3.00 / TGS 2-3 :1.70

Bolton'un geride kalan haftalardaki performansına bakarsak 7 maçta sadece West Ham'ı yenip sadece Arsenal'e yenildiklerini ve 5 müsabakadan beraberlikle ayrıldığını görüyoruz. Ancak kimse bu performansa aldanmasın. Bolton ligin kalbürsütü takımlarından birisi ve iyi oynuyorlar. Sadece sonuca gitmekte sıkıntı yaşıyorlar. Reebok'da henüz kaybetmediler ancak kazanamadılarda. Aslında evinde oynadıkları son maçta Manchester United karşısında galibiyete çok yaklaşmışlardı ancak iki kez öne geçmelerine rağmen 1 puanla yetindiler. Bu sezon ilk iç saha galibiyetini alarak artık çıkışa geçmek istiyorlar. Stoke karşısında Gardner, Samuel, A. O’Brien ve  Davis forma giyemeyecek olan isimler.

Stoke City ise ilk 3 haftayı puansız kapatmıştı ancak şu aralar çok formdalar ve iyi bir hava yakaladılar. Ligde oynadıkları son 4 maçta Aston Villa'yi yenip West Ham'la berabere kaldıktan sonra Newcastle United ve Blackburn'u mağlup ettiler. Ayrıca kupada da Fulham'ı saf dışı bıraktılar. Ard arda alınan iyi sonuçlar takımı havaya soktu. Üst sıraları zorlayak kapasitede bir ekip değiller. Alınan başarılı sonuçlar takımda bir rehavet ortamı yaratabilir. Geniş bir kadroya sahip olan bir takım olmadıkları gibi milli takımlara tam 11 isim gönderdiler. Buda bu maçta onların dezavantajlarından birisi. Bolton'nın bu maçta rakibine galibiyet şansı tanımayacağını düşünüyorum. Stoke'un son 9 maçının 8'i TGS 2-3 aralığında bitti. Bolton ile Stoke arasındaki son 7 maçın 6'sı TGS 2-3 aralığında bitti. Bu maçtada TGS 2-3 Alternatif tercih olabilir. Konuk ekipte Sidibe dışında eksik yok.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, , Cahill, Knight, Robinson, Lee, Holden, Muamba, Petrov, Elmander, Klasnic.

Stoke: Sorensen, Collins, Faye, Shawcross, Huth, Etherington, Whitehead, Delap, Pennant, Walters, Jones.

194 - Fulham - Tottenham 0 : 3.00 / ALT :1.55

Bu maç Londra derbisi niteliği taşıyor. Fulham sezon başında Liverpool ile anlayaşn teknik direktör Roy Hodgson’nın yerine Mark Hughes'i getirerek başlamıştı. Mark Hughes dönemindeki Fulham' a baktığımızda geride kalan 7 haftada sadece bir kazandıklarını görüyoruz ancak önemli olan nokta hiç kaybetmemiş olmaları. Hücumda sıkıntılı olmalarına rağmen iyi savunma yapmaları nedeniyle gol atamasalar bile en azından kaybetmiyerek puan almasını başarıyorlar. Ligde 6 beraberliği olan Fulham en çok berabere kalan takım durumunda bulunuyor.

Tottenham ise kaliteli transfer yaparak sezona iddaalı başlamıştı. Ancak istikararsız sonuçlara imza atıyorlar. Evinde seyircisininde desteği ile çok etkili olmalarıına rağmen deplasmanda daha çok kontrollü futbol ortaya koyuyorlar.

İki takımda da karşılaşma öncesi önemli eksikler göze çarpıyor.Ev sahibinde Damien Duff , Etuhu, Kelly, golcü Zamora, savunmanın önemli isimilerinden Senderos ve A.Johnson forma giyemeyecek. Konuk ekipte ise savunmadan King, Dawson, O’Hara, Woodgate,  Kaboul , orta alandan Lennon ve golcü Defoe forma giyemeyecek. Özellikle konuk ekipte savunmadaki eksikler ve en önemli golcüsü Defoe'nin olmayışı onları yine kontrollü bir oyun oynamaya itecek. Fulham zaten kontrollü oynayan sabırlı bir şekilde sonuca gitmeye bekleyen bir ekip. Bu sebeple bu maçın kısır geçeceğini düşünüyorum ve beraberliğe yakın görüyorum.

Fulham: Schwarzer, Salcido, Hangeland, Hughes, Baird, Gera, Murphy, Greening, Davies, Dempsey, Dembele.

Tottenham: Gomes, Assou-Ekotto, Gallas, Bassong, Corluka, Bale, Huddlestone, Modric, Kranjcar, Van der Vaart, Crouch.


195 - Manchester United - West Bromwich Albion ÜST :1.35

Manchester United sezonun yenilgisiz takımlarından birisi. Ancak buna rağmen lider Chelsea'nın 5 puan gerisinde kalmış durumdalar. Old Trafford'da oynadıkları 3 maçıda kazanmalarına rağmen deplasmanlarda oynadıkları 4 müsabakadan da beraberlikle ayrılmış olmalarından kaynaklanıyor bu fark. Rooney ile ilgili sorunlar hala çözülebilmiş değil. Onun oynamadığı maçlarda Manchester skor üretmekte zorlanıyor diyebilirim. Son iki maçta sadece bir gol atabildi Kırmızı şeytanlar. Bu maçta Rooney'nin oynaması bekleniyor ancak Ferguson son maçtaki gibi Macheda'ya da şans verebilir. Ev sahibi ekipte Giggs, Valencia, Hargreaves üçlüsünün sakatlıkları devam ediyor.

West Bromwich Albion ise ligin yeni ekibi olmasına rağmen Premier lige ayrı bir renk kattı. Oynadıkları cesur oyunla takdir topluyorlar. Ligde 4 maçtır kaybetmeyen West Bromwich Albion , geçen hafta evinde Bolton'la berabere kalırken ondan önceki hafta deplasmanda Arsenal'i 3-2 yenmişti hatırlanacağı gibi. Emirates'den galip çıkararak büyük bir süprize imza atan takımı 1.10 orandan karşıma almam ben.  Konuk ekipte Odemwingie'nin durumu belirsiz ancak oynarsa bu maçın üst bitme ihtmali çok yüksek. O oynamasa dahi iki takım arasında oynanan son 5 maçta olduğu gibi üst tercihi Manchester United galibiyetine oranla daha mantıklı. Konuk ekipte Matlock, Cech ve Miller  kesin olarak yoklar.

Manchester Utd: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, O'Shea, Fletcher, Scholes, Anderson, Nani, Rooney, Berbatov.

West Bromwich: Carson, Jara, Tamas, Olsson, Shorey, Brunt, Scharner, Mulumbu, Dorrans, Morrison,Roman Bednar

0 yorum:

Yorum Gönder