16 Ekim 2010 Cumartesi

İngiltere Championship İddaa Tahminleri , Yorumlar , Bahisler (16 Ekim 2010)


158 - Cardiff - Bristol City 1 :1.40

Zirve mücadelesi veren Cardiff evinde ligin dibinde yer alan Bristol City'i ağırlıyor. Bu mücadelede Cardiff'de Chopra'nın geri dönecek olması nedeniyle takım daha çok motive oldu.  Takımın diğer yıldız golcüsü Bellamy'de geçen hafta sahalara dönmüş ve sakatlığını atlatıp çıktığı ilk maçta Barnsley'e golünü atmıştı. Son 3 maçında 7 puan çıkaran Cardiff evinde de oldukça etkili bir ekip. Henüz Cardiff City Stadyumunda yenilgileri yok. Bristol City sezon başından beri oldukça vasat bir performans ortaya koyuyor. Geride kalan 10 haftada sadece Scunthorpe'yi yenebildiler. Son 5 maçından 1 puan aldılar ve çok formsuzlar. Özellikle savunmada ciddi anlamda sıkıntılılar. Son oynadıkları Norwich maçında da basit hatalar yaparak fark yediler. Bellamy - Chopra gibi etkili hücum oyuncularına bu savunmayla direnemezler ve sahadan puansız ayrılırlar.
 
200 - Derby - Preston ÜST :1.65

Championhsip'in iki formda takımı karşılaşıyor. Derby arka arkaya Crystal Palace ve Middlesbrough'u farklı mağlup ettikten sonra Swansea karşısında da çok istekli oynamasına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldı. Preston'da deplasmanda ard arda Coventry'yi 2-1 ve Leeds'i 6-4 yendikten sonra oldukça etkili olduğu Reading maçında galibiyete ulaşamadı. İki takımda son haftalarda yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor. Daha önce bu sahada oynanan son 3 maçtada 4 gol ve üzeri atılırken , Derby 'nin bu sezonki 5 iç saha maçının 4'ü , Preston'nun da 5 deplasman maçının 4'ü üst bitti. Bu maçta karşılıklı gollerle üste taşınır.


 
202 - Leicester - Hull 1 :1.75

Leicester geçen sezon play-off'a kalmıştı ancak bu sezon üst sıralardan çok uzak kaldılar. Sezona oldukça kötü başlamışlardı. Arka arkaya 3 maç kaybettikten sonra Scunthorpe karşısında kazanarak kötü gidişe son verdiler. Ayrıca takımın başına Sven-Goran Eriksson gibi kariyeri oldukça başarılı olan tecrubeli bir ismi getirdiler. Zaten kadro kalitesi itibariyle ligin en iyi takımlarından biriler. Eriksson'la takımın daha iyiye gidiceğini ve çıkışa geçeceklerini düşünüyorum. Hull Premier Ligde olduğu gibi Championship'te de deplasmanlarda vasatın üstüne çıkamıyor. Oynadıkları 5 deplasman maçının 4'ünü kaybettiler ve bu maçlarda sadece 3 gol atarken kalesinde 13 gol gördüler. Hücumda çok zorlanıyorlar ve ligin en az gol atan takımılar.  Leicester'in yeni hocasıyla bu maçıda kazanarak çıkışa geçeceğini düşünüyorum. Hull deplasmanda çok vasat ve hücumda çok etkisiz.


 
206 - Sheffield Utd - Burnley ALT :1.50
Sheffield Utd ligin en az gol atan ekibi. Hücumda oldukça zayıf kaldıkları için iyi sonuçlar alamıyorlar. Defansif futbolu ön planda tutarak konta atak futbolla sonuca gitmeye çalışan bir ekipler. Bu oyun tarzı kendisinden daha zayıf yada daha güçlü takımlarla oynadıkları maçlara göre değişmiyor. Bu maçtada değişeceğini düşünmüyorum. Zaten takımın önemli hücum oyuncularından biri olan Jamie Ward'da cezalı. Takımda gole yakın bir isim yok diyebilirim. Burnley geçen sezon veda ettiği Premier Lige yeniden yükselme mücadelesi veriyor. Ligde 4 haftadır kaybetmeyen Burnley 6. sırada yer alıyor. Son yıllarda evinde çok ektili olan ancak deplasmanda vasatın üstüne çıkmayan bir performans gösteriyorlar. Bu sezonda 5 iç saha maçında 4 galibiyet 1 beraberlik alırken deplasmanda henüz kazanamadılar ve gol yollarında etkisiz kalıyorlar. İki takım arasında oynanan son iki maçta TGS 0-1 ile sonuçlanırken Sheffield Utd'ın son 4 maçı , Burnley'in ise son 4 maçının 3 ü Alt skorla bitti. Bu maçında kısır geçmesi yüksek bir ihtimal.


201 - Ipswich - Coventry 1 :1.60 / ÜST :1.65

Ipswich son maçında Leeds karşısında evinde oynadığı maçı hak ederek kazanmasını bildi. Oldukça iyi oynadılar ve rakibi 10 kişi kaldıktan sonra iyice oyuna ağırlığını koyarak golü bularak sonuca gittiler.  Bu sezon üst sıraları oldukça zorlayacaklarını düşünüyorum. İyi bir kadroya sahipler ve evinde seyircisininde desteği ile çok etkili oluyorlar. Ayrıca bu maçta takıma 5 isim dönüyor. Jack Colback , David Norris , Luke Hyam , Damien Delaney ve Shane O'Connor'un bu maçta takıma dönmesi bekleniyor. Elbette ev sahibi için iyi bir haber bu. Coventry ise  Hull deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı. Rakibi gibi onlarda Play-off mücadelesi veren ekiplerden biriler ancak iç sahadaki etkili oyununu deplasman maçlarında gösteremiyorlar. Skor üretmekte zorlanmasalarda attıklarından çok yiyorlar. 5 deplasman maçında yalnızca bir kez kazanabildiler. Bu maçların 4 ü Üst skorla bitti. Ayrıca iki ekip arasında oynanan son 6 müsabaka aşağıda görüldüğü gibi oldukça gollü geçmiş ;

 22/09/2007    Championship    Ipswich     4 - 1    Coventry
29/12/2007    Championship   Coventry 2 - 1    Ipswich
20/12/2008    Championship   Coventry 2 - 2    Ipswich
03/05/2009    Championship     Ipswich     2 - 1    Coventry
09/08/2009    Championship  Coventry   2 - 1    Ipswich
16/01/2010    Championship    Ipswich      3 - 2    Coventry

Bu maçtada goller bekliyorum. Ayrıca  Ipswich saha avantajınıda kullanarak rakibini mağlup eder düşüncesindeyim.

0 yorum:

Yorum Gönder