13 Kasım 2010 Cumartesi

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |November 13, 2010|


Köln - Mönchengladbach

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.65
Stake: 7/10

Mönchengladbach 'da başlayalım... Mönchengladbach  geçen hafta şampiyonluk hesapları yapan Bayern Munih'i ağırlamıştı. Maça iyi başlayan Bavyera ekibi Bayern Münih, ev sahibinin Hermann ile 5. dakikada attığı golle şok yaşadı. Bu etkiyi kısa sürede atlatan Bayern Münih, Mario Gomez ile  hemen cevap verdi. Bu dakikadan sonra iki takımda daha temkinli bir oyun ortaya koydular. Ancak Schweinsteiger, ev sahibi ekibin dağınık olduğu bir anda takımını 1-2 öne geçirdi ve Bayern Münih devreyi önde kapattı.

İkinci devreye iyi başlayan ev sahibi takım Mönchengladbach, lig sonuncusu olması sebebiyle kendilerine hiç şans tanımayan izleyicilere oynadığı müthiş futbol ile cevap verdi. İkinci yarının başlama düdüğü ile birlikte Bayern Münih kalesini abluka altına alan siyah beyazlı ekip, 56. dakikada Reus ile durumu 2-2'ye getirdi ve taraftarının ayağa kalkmasını sağladı. Bu golün şokunu üstünden atamayan Bayern Münih, dört dakika sonrasında bu kez Camargo'nun attığı gol ile yıkıldı ve durum 3-2 oldu. Bu golün ardından 3 puan hesapları yapan Mönchengladbach'ın işini bozan yıldız oyuncu Lahm oldu. Lahm, 84. dakikada maçı 3-3'e getiren golü attı ve bu gol aynı zamanda maçın skorunu da tayin etti.

Ancak buna rağmen Mönchengladbach oynadığı istekli futbol gerçekten büyük bir alkışı hak etti.

Mönchengladbach zaten gol yollarında sıkıntılı bir takım değil ancak kötü savunmaları hep istedikleri sonuçları alamamalarına sebep oluyor. Geride kalan 11 hafta itibariyle kalesinde gördükleri 33 (Maç başına 3.3 Gol) ile ligin en çok gol yiyen ekibiler. Bu sezon oynadıkları tüm maçlarda kalesinde gol gördüler. Ama hücumda da etkili olmaları maçlarının büyük bir kısmının gollü geçmesini sağlıyor. Ligde oynadıkları 11 maçın 9 u , deplasmanda oynadıkları 5 maçın ise tamamı Üst skorla bitti.

Geçen hafta Nürnberg deplasmanından puansız ayrılan Köln ise son sıradaki rakibi Mönchengladbach'ın 1 puan üzerinde yer alıyor. Tıpki rakibi gibi çok formsuzlar ve kazanarak alt sıralardan kurtulmak istiyorlar. Bu amaçla son maçlarda açık oynuyorlar ve aradıkları golü buluyorlar ancak vasat savunmaları tıpki Mönchengladbach gibi onlarıda olumsuz etkiliyor. Oynadıkları son 6 maçta hem gol attılar hemde yediler. Ayrıca oynadıkları son 5 maç üst skorla bitti. Bu maçtada kazanmak isteyen iki ekibin  mücadelesinde bol gol bekliyorum.

Köln'de Mondragon , Giannoulis , McKenna , Petit , Chihi , Freis ve Ishiaku konuk ekipte ise Jaures, Arango ve Jantschke forma giyemeyecek olan isimler.

Köln : Varvodic - Brecko, Geromel, Mohamad, Salger - Lanig, Pezzoni - Clemens, Podolski, Jajalo - Novakovic

Mönchengladbach : Heimeroth - Levels, Anderson, Brouwers, Daems - Bradley, Marx - Matmour, Herrmann - de Camargo, Reus


Kaiserslautern - Stuttgart

Pick: 2.5 Goals Over   | Stutgart to Win
Odds: 1.67   | 2.30
Stake: 7/10   | 6/10

Şüphesiz geçen haftanın en dikkat çeken galibiyetini Stuttgart almıştı.Sezon başında kötü giderken Mönchengladbach ağlarının 7 kez havalandıran Stutgart , geçen haftada Werder Bremen ağlarını tam 6 kez havalandırdı. Özellikle Marica ve Cacau muhteşem bir performans ortaya koyunca Stutgart'ın hemen hemen her atağı gol pozisyonu ile sonuçlandı.

Bu galibiyet ile Stutgart son 6 resmi maçındaki 5. galibiyetini aldı. Aynı zamanda son iki maçınıda kazandılar ve hiç gol yemedikleri gibi rakip kaleleride tam 9 kez havalandırdılar. Oldukça formdalar ve artık ligdeki ilk deplasman galibiyetini almak istiyorlar.

Stutgart'da Serdar Tasci, Khalid Boulahrouz, Stefano Celozzi, Pavel Pogrebnyak, Daniel Didavi, Elson ve Philipp Degen bu maçta forma giyemeyecekler.

Kaiserslautern ise Leverkusen deplasmanından eli boş dönmüştü. Özellikle ilk yarıda çok kötü oynayan Kaiserslautern bir çok pozisyonda şanslıydı. Maça çok hızlı başlayan Leverkusen ilk dakikalarda bir çok net fırsatı harcarken Kaiserlaurten uzaktan Dick'in attığı golle pozisyonu yokken öne geçti. Ancak Sidney Sam'ın golü ile devreye eşitlikle gidildi. İkinci yarı ortada geçerken önce Helmes sonrada birkez daha Sam sahneye çıktı ve maçı 3-1 Leverkusen kazandı.

Kaiserslautern böylelikle ligdeki son 7 maçında 6. yenilgisini aldı. Çok formsuzlar. Çıkışa geçen formda Stutgart'ın bu deplasmanda kazanabileceğini düşünüyorum. 2.00 orandan kesinlikle denenmeye değer. Ayrıca üst bahiside alternatif olabilir. Ev sahibi ekipte Rodnei, Chadlj Amri ve Jan Simunek forma giyemeyecek.

Kaiserslautern: Sippel - Kirch, Amedick, Abel, Bugera - Bilek - Tiffert, de Wit - Moravek - Nemec, Lakic

Stuttgart: Ulreich - Funk, Niedermeier, Delpierre, Molinaro - Träsch, Gentner - Gebhart, Boka - Marica, Cacau



Werder Bremen - Eintracht Frankfurt
 
Pick: 2.5 Goals Over  
Odds: 1.45
Stake: 8/10

Werder Bremen geçen hafta çok ağır bir yenilgi almıştı. Stutgart deplasmanına konuk olan Schaff'ın öğrencileri sahadan 6-0 lık bir yenilgiyle ayrılmıştı. Werder Bremen'de teknik direktör Thomas Schaaf, yaptığı açıklamada takımını tanıyamadığını ifade etti. Sky'a konuşan Schaaf, "Adeta bir kum torbası gibiydi. Rakip boksöre antrenman vermek için oynuyormuşuz hissine kapıldım" dedi. Yapmaları gereken hiçbir şeyi yapamadıklarını söyleyen Alman hoca, maçın rekabetten uzak olduğunu ve bir antrenman havasında geçtiğini vurguladı.

Son iki resmi maçında gol bulamayan Werder Bremen aynı zamanda oynadığı son 4 resmi maçıda kaybetti. Özellikle savunmada ciddi bir sıkıntı yaşıyorlar. Tabiki Petri Pasanen, Clemens Fritz, Christian Vander, Naldo gibi isimlerin kadroda olmaması bu kadar çok gol yemelerinde önemli bir etken. Baktığımız zaman Bremen'in son 9 lig maçında da gol yediğini görüyoruz. Bu maçların 8 inde ise rakip fileleri havalandırmayı başarmışlardı.

Eintracht Frankfurt ise şüphesiz ligin en formda takımlarından birisi. Kadro kalitesi itibariyle bir orta sıra ekibi olmalarına rağmen beklenin çok üzerinde bir performans gösteriyorlar. Ligde oynadıkları son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 4. sıraya kadar yükseldiler. Özellikle deplasmanlarda aldıkları  başarılı sonuçlarla dikkat çekiyorlar.

Oynadıkları 6 deplasman maçında 4 galibiyet elde ettiler. Deplasmanda ayrıca 6 maçta attıkları 14 golle en golcü 2. ekipler. Oynadıkları açık futbol ve gol yollarında etkili olmaları sebebi ile deplasmandaki maçları bol gollü geçiyor. 6 deplasman maçının tamamının üst bittiğini görüyoruz. Werder'inde 5 iç saha maçının 4 ü üst skorla bitti. Bu maçta üste yakın. İki maçtır gol atamayan Werder'in geçen haftaki ağır yenilginin verdiği hırsla etkili bir oyun ortaya koyacağını ve gol bulacağını düşünüyorum. Konuk ekibinde hemen hemen her maçta gol yiyen Werder'e gol atacağından hiç şüphem yok.

Werder Bremen: Wiese - Bargfrede, Mertesacker, Prödl, Wesley - D. Jensen, Frings - Hunt, Marin - Arnautovic, Hugo Almeida

Frankfurt: Nikolov - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Caio, Halil Altintop - Gekas


Wolfsburg - Schalke

Pick: 2.5 Goals Over  
Odds: 1.70
Stake: 7/10

Ligin güçlü ekiplerinden olan ancak bu sezon beklenen performansı gösteremeyen kazanmaya aç iki takımın mücadelesindeyiz. Wolfsburg geçen hafta formda Frankfurt'dan  nasibini almıştı. Özellikle ilk yarıda çok vasat bir oyun ortaya koyan Wolfsburg devreyi 2-0 yenik kapatmıştı. İkinci yarı daha kontrollü bir maç olsada Frankfurt üstünlüğünü maç boyunca korudu ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Sezona çok kötü başlayan Schalke ise  geçen hafta St. Pauli karşısında kazanarak son sıradan kurtulmayı başardı. Schalke Teknik Direktörü Felix Magath,  St. Pauli karşısında alınan 3-0'lık galibiyetten son derece memnun olduğunu söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına konuşan Magath, "Seyircimiz önünde ilk galibiyetimizi aldık. İlk golü güzel bir dakikada bulduk. Raul'un Bundesliga'ya alıştığını görmek güzel. Performansından mutluyum. Bugün galibiyette başrol oynadı" dedi.

Alman teknik adam hafta arasında 33 yaşındaki yıldız futbolcunun ceza sahası içinde daha etkin olması gerektiğini söyleyerek Raul'u eleştirmişti.

Teknik Direktörü Felix Magath, eski takımı Wolfsburg'a karşı oynayacakları müsabakadan da galibiyetle ayrılmak istiyor.

Maçtan önceki bir haftalık arayı iyi değerlendirdiklerini belirten Magath, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "St Pauli'ye karşı takım olarak çok güzel bir oyun ortaya koyduk. Oyuncularım yavaş yavaş kendine geliyor. Hafta içinde oynadığımız maçlar takımı biraz yormuştu" dedi.

Wolfsburg deplasmanına mutlak üç puan için giden Alman teknik adam, "Wolfsburg oldukça güçlü bir ekip, çalıştığım dönemden gayet iyi hatırlıyorum ancak biz de iyi bir ekibiz. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtabilirsek galip geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tahmine gelirsek iki takımında galibiyete ihtiyacı olmasından dolayı açık bir futbol ortaya koyacağını ve bol pozisyonlu bir maç izleceğimizi düşünüyorum. Dzeko , Diego ve maça sonradan girmesi beklenen Grafite üçlüsü ile Wolfsburg'un seyircisi önünde skor üreteceğini düşünüyorum. Magath'ın dediği gibi buraya 3 puan için gelen Schalke'ninde geçen hafta aldığı galibiyetin morali ile istekli bir performans göstereceğini ve Bundesliga'ya alışan Raul'un yanı sıra Huntelaar , Farfan , Rakitic gibi isimlerle hücumda etkili olabileceğini düşünüyorum.

Wolfsburg: Benaglio - Pekarik, Kjaer, Madlung, M. Schäfer - Riether, Josué - Dejagah, Diego, Mandzukic - Dzeko

Schalke 04: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Jones, Rakitic - Farfan, Edu - Raul, Huntelaar


Mainz 05 - Hannover 96

Pick: Mainz to Win

Odds: 1.60
Stake: 7/10

Mainz beklendiği gibi düşüşe geçti. Sezona fırtına gibi başlamışlardı ancak kadro kalitesi itibariyle bir dönem baskıyı kaldıramayarak tökezleyeceklerini söylemiştik. Nitekim oynadıkları son 4 maçın 3 ünü kaybettiler. Buna rağmen halan ligde 2. sırada yer alıyorlar ancak lider Dortmund ile aralarında 7 puanlık bir fark oluştu.

Mainz son 4 haftada yenildiği 3 maçtada gol bulamadı. Yani bunu durumu şöyle özetlersek ; İyi savunma yapan takımlar karşısında zorlanıyorlar ve geriye düştükleri maçları çeviremiyorlar. Ancak karşısındaki Hannover defansif anlamda sıkıntı yaşayan ve hücumda da etkisiz kalan bir takım.

Baktığımız zaman son iki maçında Hannover'in Hoffenheim ve Dortmund'a 4-0 mağlup olduğunu görüyoruz. Oynadıkları son 5 maçın tamamında kalesinde gol görürken bu maçların sadece birinde gol atmayı başarabildiler. Hannover bu kadar formsuz ve hem hücumda hem savunmada sıkıntı yaşarken 1.60 lık oran verilen takımların çoğunlukla patladığını bilsekte evinde oynadığı son iki maçı kaybeden ve artık 3 puan almak isteyen Mainz'ı denemek gerekir. İlk golü buldukları takdirde kazanacaklarını düşünüyorum. Ev sahibinde Heinz Muller, konuk ekipte ise  Manuel Schmiedebach, Emanuel Pogatetz, Carlitos ve Leon Andreasen forma giyemeyecek.

Mainz: Wetklo - F. Heller, Svensson, Noveski, Fuchs - Karhan, Polanski - Risse, Ivanschitz, Schürrle - Szalai

Hannover: Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, C. Schulz, Djakpa - Schmiedebach, Pinto - Beasley, Rausch - Ya Konan, Forssell

0 yorum:

Yorum Gönder