20 Kasım 2010 Cumartesi

English Premier League Predictions, Betting, Reviews |November 20, 2010|


Birmingham - Chelsea

Pick: 2-3 Goals
Odds: 1.70
Stake: 6/10

Ligin kalburüstü takımlarından birisi olan Birmingham alt sıralarda can çekişiyor.  Oynadıkların oyuna bakacak olursak bunu hak etmiyorlar aslında.

Bu sezon büyük maçlarda savunmaya önem vererek önemli puanlar aldılar Manchester City, Aston Villa gibi takımlardan. Son iki maçını deplasmanda oynayan Birmingham evinde her zaman zorlu bir rakip oldu. Bu sezonda St. Andrews 'de sadece bir kez kaybettiler. Bu maçtada savunmaya önem vererek formsuz rakibinden  puan almaya çalışacaklar.

Son 3 haftada 6 puan kaybeden lider Chelsea'nin puan kaybına tahammülü kalmadı. Arsenal ve  Manchester United puan farkını eritti.

Özellikle takımdaki eksikler sebebi ile sezon başındaki görüntüsünden çok uzaklaştılar. Orta alanda Michael Essien, Yossi Benayoun, Lampard ve Zhirkov yok. Dolayısıyla oyunu istediği gibi yönlendirmekte , yaratıcılıkta zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar. Savunmadan Alex ve Terry'nin yokluğu ise rakibin daha çok pozisyona girmesine sebebiyet veriyor.

Özellikle kaptan Terry'nin hafta arasındaki açıklamaları ilginçti. Chelsea'nin tecrübeli stoperi John Terry, 5 yıldır tam olarak iyileşmeden maçlara çıktığını açıkladı. Geçtiğimiz sezondan beri uğraştığı sinirlerindeki problem nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacak. Çünkü bir süredir iğne ile maça çıkan oyuncunun bedeni artık iflas etti ve yıldız oyuncunun mecburen tedavi olması gerekiyor.

Daily Mail'e açıklmalarda bulunan Chelseali oyuncu, "En son hiçbir sorunum olmadan 5 yıl önce maça çıkmışımdır hatta belki daha da öncedir. Tam olarak hatırlayamıyorum. Eğer iğne ile oynamaya devam edebilseydim oynardım. Ama şu an çektiğim ağrının benzerini daha önce çekmedim" dedi.

Tahmine gelirsek Chelsea'ya verilen oran kolay kolay bulunmaz. Ancak bu kadar eksikle skor üretmekte zorlanan Chelsea'ya Evinde her zaman zorlu bir rakip olan Birmingham karşısında güvenmektense fazla gol çıkmayacağını düşünerek tgs 2-3 bahisini daha mantıklı buluyorum.

Birmingham: Foster, Carr, Dann, Johnson, Ridgewell, Larsson, Gardner, Ferguson, Fahey, Zigic, Jerome.

Chelsea: Cech, Bosingwa, Alex, Ivanovic, Cole, Ramires, Mikel, Malouda, Anelka, Drogba, Kalou.


Bolton - Newcastle United


Pick: Bolton to Win |  2-3 Goals
Odds: 2.05 | 1.70
Stake: 7/10 | 6/10

Bolton bu sezon istikrarlı bir performans ortaya koyuyor ve üst sıraları zorlamaya devam ediyor. Geçen hafta Wolwes deplasmanında 3-0 öne geçince rehavete kapıldılar ve bir anda skor 3-2 ye geldi ancak sahadan 3 puanla ayrılmasını bildiler.

Son 3 maçında topladıkları 7 puan ile ligde 5. sıraya kadar yükseldiler. Reebok'da seyircisininde desteği ile etkili olan kolay kolay yenilmeyen bir ekipler ve şuanki durumlarınıda göz önüne alırsak Avrupa kupalarına katılma yolunda iç sahadaki maçların önemi daha büyük bir hale geliyor.

Takımda sezon başından beri sakat olan Sean Davis, Gardner , Jlloyd Samuel ve O'Brien yine yoklar. Fabrice Muamba'nın durumu ise belirsiz.

Ligin yeni ekibi Newcastle United güçlü takımlar karşısında iyi sonuçlar alırken kendi ayarındaki ekipler karşısında bir çok kez puan kaybı yaşadı.

Aston Villa , Everton , Arsenal gibi güçlü takımlar karşısında kazanmış , kupada da Chelsea'yı saf dışı bırakmışlardı ancak Blackpool gibi vasat bir takıma yenilmiş Blackburn'a da evinde kaybetmişlerdi. Geçen haftada Fulham'la golsüz berabere kaldılar.

Ligde 8. sırada olmalarına rağmen oynadıkları oyunla bulundukları konumu hak etmedikleini düşünüyorum. İyi netice aldıkları bir çok maçta şans onlardan yana oldu. Ben deplasmanda şansa güvenerek Bolton'u karşıma almam. Güzel oranıyla Bolton kazanır ilk tercih olmalı , daha sonra ise tgs 2-3 mantıklı. Ayrıca Newcastlede önemli eksikler olduğunuda hatırlatıyım. Takımın en çok asist yapan isimlerinde Joey Barton ve orta alandan Cheick Tiote cezalı. As kaleci Steve Harper, Ben Arfa,  , Dan Gosling , Ryan Taylor sakat.

Bolton: Jaaskelainen, Ricketts, Cahill, Knight, Robinson, Lee, Holden, Muamba, Taylor, K Davies, Klasnic.

Newcastle: Krul, Simpson, Coloccini, Williamson, Enrique, Routledge, Smith, Nolan, Gutierrez, Ameobi, Carroll.


Manchester Utd. - Wigan

Pick: Manchester United to Win (-1)
Odds: 1.80
Stake: 9/10

Manchester Utd.  geçen hafta Aston Villa deplasmanında müthiş bir geri dönüş yaparak namağlup olma ünvanını devam ettirmişti. Aston Villa 4 dakika içinde bulduğu 2 golle son dakikalara önde girmişti ancak bu kez 4 dakika içinde 2 gol bulan taraf konuk ekip Manchester United oldu ve maç beraberlikle sonuçlandı.

Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Aston Villa maçında geriden gelinerek alınan bir puandan memnun olduğunu açıkladı.

Namağlup ünvanlarını devam ettirdikleri için mutlu olan Ferguson, Sky Sports'a verdiği demeçte, "İkinci yarıda belki altı gol olabilirdi. Top üç kere direğe çarptı ve Albrighton iki önemli pozisyonu değerlendiremedi. Aston Villa'yı tebrik ediyorum, bugün harika bir futbol oynadılar. Son 10 dakikada canlandık ve beraberliği yakaladık. Beş dakika daha olsa belki kazanabilirdik" şeklinde konuştu.

Mancehester United'da yakın zamanda takımdan ayrılacağının sinyallerini veren, fakat kararından kısa sürede vazgeçip sözleşmesini uzatan Wayne Rooney'nin sebep olduğu karmaşa bir türlü bitmiyor. Konu hakkında son olarak Sir Alex Ferguson çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli hoca, 25 yaşındaki yıldız forvete Amerika'da sıkı bir antrenman programına başlamadan önce  bir süreliğine izin vermişti. Rooney, Oregon'da yaptığı bu antrenmandan döndü ve kısa bir süre içinde takıma katılması bekleniyor. Ancak yine de Ferguson için Rooney dahi vazgeçilmez değil.

63 yaşındaki kurt hoca, konu hakkında "Eğer bir oyuncu hocasından daha önemli olmaya başlarsa, takımın sonu gelmiş demektir. Eğer bir oyuncunun tavrı sonuçları veya takımın moralini etkilerse, takımdan ayrılması gerekir." şeklinde konuştu ve tavrını ortaya koydu. Rooney'nin bu maçta yedek olarak başlaması bekleniyor. Takımda Luıs Valencia , Owen Hargreaves  ve Michael Owen forma giyemeyecek.

Wigan ise Liverpool'la berabere kaldıktan sonra evinde WBA 'yı yenerek moral buldu ve düşme hattından kurtuldu. Ancak bu sezon alt sıralarda can çekişeceklerini düşünüyorum. Evinde aldıkları sonuçlarla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Deplasmanda çok zayıflar ve oynadıkları 5 maçta 5 puan toplayabildiler. Mc Carthy , Emmerson Boyce , Gary Caldwell , Tom Cleverley gibi isimlerin yokluğunda zorlanacaklardır. Manchester'in Wigan engelini kolay aşmasını bekliyorum. Old Trafford'da farklı kazanarak Hafta arası CL Maçına moralli çıkacaklardır.

Man Utd: Van der Sar, Evra, Ferdinand, Vidic, Brown, Nani, Fletcher, Carrick, Park, Hernandez, Berbatov.

Wigan: Al Habsi, Stam, S Caldwell, Alcaraz, Gohouri, Thomas, Diame, Gomez, Moses, N'Zogbia, Rodallega.

0 yorum:

Yorum Gönder