18 Aralık 2010 Cumartesi

Turkey Super League Predictions, Betting, Reviews |December 18, 2010|


Fenerbahçe - Sivasspor

Pick: Fenerbahçe Win First Half
Odds: 1.80
Stake: 7/10

Ankara deplasmanından sürpriz bir mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında düşme hattından kurtulmak isteyen Sivasspor ile karşılaşacak.

Fenerbahçe ile Sivasspor cumartesi yapacakları maçla birlikte Süper Lig'de 11. kez karşı karşıya gelecek. Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 10 maçtan 7'sini Fenerbahçe, 1'ini Sivasspor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.  İki ekip arasında maçın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6 kez konuk ettiği Sivasspor'u 5 kez yendi ve hiç kaybetmedi. 4 maçta handikapı aştı.

Fenerbahçe, liderlik vasfı taşıyan 6 futbolcuyu bünyesinde barındırıyor. Ancak takımı disipline edip, oyuna yön verebilecek bu kadar yıldızın olduğu Kanaryanın bu sezonki otorite eksikliğine Kocaman da çare bulamıyor.

Türk futbolunun lokomotiflerinden Fenerbahçe, bu sezon kağıt üstünde muhteşem bir kadroya sahip. 6 futbolcusu ise liderlik vasfı taşıyor. Kaptan Alex de Souza 2 yıldır pazubandı takıyor. Emre Belözoğlu, Milli Takım'ın kaptanı, Fenerbahçe'nin ise 2. kaptanı. Lugano, Uruguay; Yobo, Nijerya Milli Takımı'nın kaptanı. Niang, Marsilya'da; Mehmet Topuz ise Kayserispor'da uzun yıllar kaptanlık bandını taşıyan isimler.

Ancak Emre bu maçta kart cezalısı olduğu için bu maçta görev alamayacak. Niang son haftalarda etkisiz kalıyor. Mehmet Topuz'unda Fenerbahçe'deki liderlik vasfını kaldıramaması takımı sıkıntıya sokuyor. Özellikle ikinci yarıda Alex'in oyundan düşmesinden sonra büyük sıkıntı yaşıyor Fenerbahçe. İlk yarılar gözönüne alındığında ligin açık ara lideri. İkinci yarılarda ise neredeyse düşme hattında. Yani Kanarya ilk yarıda maçı bitiremezse ikinci yarıda yediği gol planlarını alt üst ediyor.

Takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren Özer ve Kazım bu maçta görev alamayacak. Orta sahanın dinamosu Emre kart cezası nedeniyle Sivasspor maçında yok. Gökhan Ünal, Güiza ve Bilica da maç kadrosuna alınmadı.

Ligde dış sahada en son galibiyetini 19 Aralık 2009'da geçen sezonun 17. haftasında Ankaragücü'ne karşı 3-2'lik skorla alan Sivassporspor ise bu maçın ardından bugüne dek geçen 361 günde ligde çıktığı 16 deplasman maçında galibiyet sevinci yaşayamadı. 8'i geçen sezona, 8'i ise bu sezona ait olmak üzere çıktığı toplam 16 deplasman karşılaşmasında 8 beraberlik, 8 yenilgi alan kırmızı-beyazlılar, dış sahada adeta galibiyete hasret kaldı. Bu sezon ise deplasmanda Medical Park Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan kırmızı-beyazlı ekip, Trabzonspor'a 6-1, Manisaspor'a 3-0, Kayserispor'a 4-1, Beşiktaş'a 2-1 ve Kasımpaşa'ya 2-0 yenildi.

Basın toplantısında Rıza Çalımbay, Fenerbahçe'nin genelde ilk yarıda üstün bir oyun sergilediğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
''Fenerbahçe, çok iyi yönleri olduğu kadar, zaafları da olan bir takım, her takımın olduğu gibi. Biz bir kere Fenerbahçe'den çekinmiyoruz. Zaten çekinirsek maçı kaybederiz. Biz oradan puan almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Maçın başında da Fenerbahçe'ye çok dikkat edeceğiz, maçın sonuna kadar da dikkat edeceğiz. Zaten böyle maçlarda mükemmel şekilde maçın havasına girmezsen, iyi konsantre olmazsan problem olur. Maçın ilk dakikaları çok zor geçer, onun için biz her türlü tedbirimizi alacağız. Benim tek korkum inşallah o güne kadar sakat arkadaşlarımız çoğalmaz. Tek düşüncemiz o, onun dışında başka bir sıkıntımız yok. Yani üç ihtimalli bir maç.''

Tahmine gelirsek ; yorumumda belirttiğim gibi Fenerbahçe ilk yarılarda çok etkili bir oyun ortaya koyan ancak ikinci yarıda oyundan düşen bir takım. Fenerbahçe maçın favorisi olsada verilen oran çok az. Bana göre ilk yarıda Fenerbahçe galibiyeti daha mantıklı bir seçim olur. Kadıköy'de seyircisininde desteğini arkasına alarak maçın başında baskılı bir oyun ortaya koyacak ve deplasmanda neredeyse 1 senedir kazanamayan Sivasspor karşısında devreyi önde kapatacaklardır.



Kayserispor - Bucaspor

Pick: 2.5 Goals Under
Odds: 1.80
Stake: 7/10

Kayserispor geçen hafta Gaziantep deplasmanında çok önemli bir fırsatı tepti. Gaziantep deplasmanından puanla dönmüş olsalardı Fenerbahçe'yide geride bırakacaklardı. Son haftalarda sakatlıklar sebebiyle sıkıntılı günler geçiren Kayserispor, devre arasında takıma yeni katılan oyuncular ve sakat oyuncuların iyileşmesiyle ikinci devreye daha umutlu girecek. İkinci yarıda hedeflerini sürdürmeleri açısından bu maç büyük önem taşıyor.

Yönetimde taraftarının desteğini almak için bilet fiyatlarını düşük tuttu. Biletler, güney ve kuzey tribünleri için 5 lira, doğu ve batı tribünleri için 10 lira olarak belirlendi. Bugün Bank Asya'da mücadele eden bir takımın bilet fiyatları bunlar, kaldıki Kayserispor Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren kaliteli oyunculardan kurulmuş bir ekip.

Ancak son haftalarda sakatlıklarında verdiği olumsuz etki ile kazanmakta zorlanan bir ekip haline geldi Kayserispor. Hücumda Franco Cangele, James Troisi, Marcelo Zalayeta bu maçta görev alamayacak olan isimler. Bu eksiklerle kapanarak puan almaya çalışan Buca karşısında kolay bir galibiyet alabileceklerini sanmıyorum.

Samet Aybaba yönetimindeki Bucaspor ligin en az gol atan takımı durumunda. Hücumda çok ektisiz kalıyorlar. İç sahada zor gol yiyen Kayserispor karşısında da hücumda zorlanacaklardır. Zaten şu durumlarıyla Kayseriden galibiyetle dönmeleri çok büyük süpriz olur. Muhtemelen kapanarak puan almaya çalışacaklardır. Geçen hafta Manisa karşısında şanslarının yardımıyla 1 puan aldılar ancak bu deplasmanda sahadan puansız ayrılırlar. Kayserispor'a verilen oranın az olması nedeniyle ALT bahisi bana daha makul geldi.

0 yorum:

Yorum Gönder