18 Aralık 2010 Cumartesi

German Bundesliga Predictions, Betting, Reviews |Decembe 18, 2010|


Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

Pick: Dortmund to Win
Odds: 1.75
Stake: 8/10

Son haftaların formsuz ekibi Eintracht Frankfurt , ligde 11 puan farkla zirvede yer alan Dortmund'u konuk ediyor. Eintracht Frankfurt sezona çok iyi başlamıştı ve üst sıraları zorluyordu ancak takımdaki sakatlıklar ve üzerinde oluşan baskının artması ile bir anda düşüşe geçtiler.

Ligin kalbürüstü takımlarından biri olmalarına rağmen oldukça iyi bir performans gösteriyorlardı. Son 5 haftada sadece 1 kez kazanabilen Eintracht Frankfurt ligde 9. sıraya kadar geriledi. Son olarak geçtiğimiz hafta Köln deplasmanından eli boş dönmüşlerdi. İç sahada ligin en az puan toplayan üçüncü takımı olan Frankfurt'ta Nikolov , Chris , Franz, Russ , Bajramovic , Rode ve Titsch-Rivero bu maçta görev alamıyacak olan isimler.

Sezon başından beri müthiş bir performans ortaya koyan ve ligde açık ara lider durumunda bulunan Borussia Dortmund ise hafta arasında Sevilla'nın konuğu oldu ve maç 2-2 berabere bitince Avrupa Kupalarına erken veda etmek zorunda kaldılar. Zaten Dortmund için önemli olan Bundesliga. Uzun yıllar sonra ilk defa şampiyonluk için bu kadar ağır favori olarak görünüyorlar.

Ligin en çok gol atan takımı olmasının yanı sıra aynı zamanda en az gol yiyen ekip durumundalar ve +30 luk müthiş bir averaja sahipler. Deplasmanda oynadıkları 8 maçın tamamını kazanan Dortmund geçen sezon iki maçtada rakibini yenenemişti ancak bu sefer takılacaklarını sanmıyorum. Borussia Dortmund kazanır ve sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatır. Konuk ekipte savunmadan Owomoyela ve Kehl dışında eksik yok.

Eintracht Frankfurt: Fährmann - S. Jung, Vasoski, Clark, Tzavellas - Schwegler, Köhler - Ochs, Amanatidis, Halil Altintop - Gekas
Trainer: Skibbe

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios
Trainer: Klopp



Schalke 04 - Köln

Pick: Schalke 04 to Win
Odds: 1.50
Stake: 9/10

Sezona çok kötü başlayan ve zirve yarışından erken koparak taraftarını hayal kırıklığına uğratan Schalke 04 son haftalarda toplarlandı. Ama Schalke'nin ligi iyi bir noktada bitireceğini düşünüyorum. Almanya ligini yakından takip edenler bilir ; Schalke ligin ikinci yarısında bambaşka bir takım kimliğine bürünür ve müthiş bir çıkış yapar. Bu sezonda ikinci yarıda yapacakları çıkışın sinyalini son haftalarda vermeye başladılar.

Son 9 resmi maçında sadece Kaiserslautern'e kaybeden Schalke, son 6 resmi maçının 5 ini kazandı. Ayrıca evinde oynadıkları son 4 maçta rakipleri mağlup eden Schalke bu maçlarda 12 gol atarken kalesinde hiç gol görmeyerek oldukça iyi bir performans gösterdi.

Köln'de bu maç öncesi sıkıntı büyük. Ligde zor günler geçiren ve ligde kalma mücadelesi veren konuk ekipte hücumdaki en önemli isimler Novakovic ve Podolski bu maçta forma giyemeyecek. Bu iki isim takımının ligde attığı 18 golün 9 unu kaydetmişti. Ayrıca Pezzoni ve Chici'de bu maçta forma giyemeyecek.

Sorunlar bunlarla bitmek bilmiyor. Kolombiyalı kaleci Faryd Mondragon'un sözleşmesi kulübü tarafından feshedildi. Köln'ün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Kolombiyalı kaleci Mondragon'un kulüpten bu yıl sonu ayrılacağı duyuruldu. Köln'e verdiği hizmetler sebebi ile teşekkür ediken Mondragon, son kez bu haftasonu ligde oynanacak Schalke 04 ve Federasyon Kupası eleme maçında karşılaşacağı Duisburg takımlarına karşı forma giyecek. Bunların yanı sıra Köln'ün deplasmanda oynadığı 8 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldığınıda göz önüne alırsak konuk ekibin Schalke deplasmanından puan alması büyük süpriz olur.

FC Schalke 04: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Edu - Raul, Huntelaar
Trainer: Magath

1. FC Köln: Mondragon - Schorch, Geromel, Mohamad, Brecko - Petit, Matuschyk - Clemens, Lanig, Jajalo - Freis
Trainer: Schaefer

0 yorum:

Yorum Gönder