27 Kasım 2010 Cumartesi

English Premier League Predictions, Betting, Reviews |November 27, 2010|


Bolton - Blackpool

Pick: Bolton to Win L  | 2.5 Goals Over W
Odds: 1.55 | 1.53
Stake: 8/10 | 7/10

Bolton geçen hafta beni yanıltmadı ve beklediğim gibi Newcastle karşısında sahadan 3 puanla ayrıldı. Önceleri Fiziğe dayalı oynuyorlardı ancak bu sezon ofansif bir futbol sahaya yansıtıyorlar ve çokta iyi oynuyorlar.

Takımın hücum oyuncularından Davies ve Elmander bu sezon çok formda. Hatta Elmander gösterdiği performansla bir çok takımın transfer listesine girdi bile. Daily Mirror'ın haberine göre kulübüyle 1 yıllık kontratı bulunan 29 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek için Liverpool, Newcastle United ve Stoke City yarışa girdi. Bu sezon ligde 8 gol atan Elmander için Bolton 12 milyon avro bonservis bedeli belirledi.

Son 4 lig maçında 10 puan toplayan ve ligde 5. sıradaki yerini koruyan Bolton, Reebok'ta bu sezon sadece Liverpool'a kaybetti. Seyircisininde desteği ile oldukça etkili ve baskılı bir oyun ortaya koyarak istediklerini koparıyorlar.

Blackpool ligde ne yapacağı belli olmayan bir takım. Yeni yükseldikleri Premier ligde istikrarsız sonuçlara imza atıyorlar. Geçen hafta evinde Wolwes karşısında kazanmışlardı. Ancak deplasmanda son 3 maçta yalnızca 1 puan çıkarabildiler. Zorlu Reebok deplasmanında da puan çıkarmaları büyük süpriz olur. Bolton kazanacaktır. Ayrıca gollü bir maç olması muhtemel.

Ev sahibi ekipte Davis, Gardner, O’Brein ve Samuel forma giyemeyecekken , konuk Blackpool'da Baptiste, Clarke, Giks, Harewood, Rachubka sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler Basham ve Sylvestre 'nin ise durumları belirsiz.

Bolton:
Jaaskelainen, Ricketts, Knight, Cahill, Robinson, Lee, Holden, Muamba, Taylor, Davies, Elmander.

Blackpool:
Kingson, Eardley, Cathcart, Evatt, Crainey, Phillips, Adam, Vaughan, Campbell, Varney, Taylor-Fletcher.


Everton - West Bromwich

Pick: Everton to Win L | 2.5 Goals Over W
Odds: 1.50 | 1.82
Stake: 8/10 | 6/10

Premier ligin güçlü takımlarından biri olan Everton bu sezon hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Sezon başında çok kötü bir futbol ortaya koyan ve başarısız sonuçlar alan Everton bir dönem çıkışa geçsede tekrar sezon başındaki istikrarsız kimliğine büründü. Ligde 4 haftadır galibiyete hasret kaldılar.

West Bromwich ligin yeni ekibi olmasına rağmen Premier lige mükemmel bir başlangıç yapmıştı ancak onlarda rakipleri gibi istikrarsız sonuçlara imza atıyorlar. Hatta son haftalardaki performanslarını göz önüne alırsak rakiplerinden daha kötü durumdalar. Hücumda Odemwingie'ye bağlıyken savunma olarakta çok zayıflar.  Blackpool'dan sonra West Ham ve Wolves'le birlikte 14 maçta kalesinde gördükleri 25 golle ligin en çok gol yiyen takımları arasında yer alıyorlar.

West Bromwich bu sezon 7 deplasman maçında sadece bir kez kazanabildi. Bu sezon iç sahada aldıkları sonuçlarla ayakta durmaya çalışacaklar. Zaten vasat kadroları ile bu sezon ligde kalma yarışı verecekler gibi görünüyor. Everton ise içinde bulunduğu zor durumdan kurtularak bir an önce üst sıralara tırmanmak istiyor. Everton evinde en son 1979 yılında West Bromwich'e kaybetti. Bu sahadaki üstünlüklerini kazanarak devam ettireceklerini düşünüyorum. Ayrıca WBA 'nında çıkış aramasından dolayı gollü bir maçta olabilir.

Ev sahibi ekipte Barkley ve Osman sakat , Anichebe'nin durumu Belirsiz, Fellaini ise cezalı.
Konuk ekipte ise Olsson sakat, Brunt , Miller , Morrison ve Reid 'in durumları belirsiz.

Everton: Howard, Neville, Jagielka, Distin, Baines, Heitinga, Cahill, Pienaar, Arteta, Coleman, Saha.

West Brom: Carson, Scharner, Jara, Pablo, Tamas, Cech, Morrison, Mulumbu, Barnes, Thomas, Odemwingie.


West Ham - Wigan

Pick: West Ham to Win W
Odds: 1.90
Stake: 7/10

Kaliteli kadrosuna rağmen bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamayan West Ham geçen hafta Liverpool deplasmanından da eli boş dönünce yine ligin dibinden kurtulamadı. Henüz ilk 40 dakika içerisinde kalesinde gördükleri 3 golle zaten moral olarakta çökmüşlerdi ve oyundan erken koptular.

Obinna , McCarthy , Piquionne , Boa Morte , Cole gibi çok etkili hücum oyuncularına sahip olmalarına rağmen hücumda bir türlü etkili olamıyorlar. Ligde rakipleri Wigan'dan sonra en az gol atan takım durumundalar.

Geride kalan 14 haftada sadece bir kez kazanan West Ham o galibiyetide sahasında almıştı. Bu kadar başarısız bir sezon geçirmelerine rağmen hala teknik direktör Avram Grant'a güveniyorlar. Alt sıralardan kurtulmak ve çıkışa geçmek için Wigan maçı onlar için çok önemli. Seyircininde bu maça ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Takım olarak galibiyete kenetlenmiş durumdalar yani.

Wigan'da ise işler yolunda gitmiyor. Zaten kadro olarak Premier lig düzeyinde bir ekip olduklarını söylemek zor. Defansif oynarak rakiplerinden puan almaya çalışan bir takımlar.

Hücumda Rodellega'nun performansına bağlı olarak oynuyorlar ve takımın en önemli kozu olan Rodellega geçen hafta gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Yani defansif açıdan zaafları olan West Ham'ın korkması gereken bir isim yok diyebilirim. Ayrıca savunmadan Alcarez'de cezalı iken Boyce, McCarthy ve Caldwell 'ın durumlarıda belirsizliğini koruyor.

West Ham takımında da önemli eksikler söz konusu. Ben Haim, Collison, Kurucz, Da Costa, Hitzlsperger, Noble ve Stanislas forma giyemeyecek. Ancak buna rağmen Cole , Piquionne , Boa Morte , Behrami , Obinna , Parker gibi kaliteli isimleri ile rakiplerinden çok daha iyi bir takımlar. Sahasında baskılı bir futbol oynamasını beklediğim West Ham'ın uzun bir aradan sonra tekrar Ligde kazanacağını düşünüyorum.

West Ham: Green, Upson, Jacobsen, Gabbidon, Ilunga, Behrami, Kovac, Boa Morte, Piquionne, Cole, Obinna.

Wigan: Al Habsi, Gohouri, S Caldwell, G Caldwell, Figueroa, Stam, Thomas, Diame, Cleverley, N'Zogbia, Moses.


Fulham - Birmingham

Pick:2.5 Goals Under W
Odds: 1.62 
Stake: 7/10

Birmingham geçen haftanın en büyük süprizlerinden birine imza atmıştı. Chelsea karşısında 1-0 kazandılar ancak galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koymadılar. Maç boyunca defans yaptılar. Birmingham golü bulduktan sonra baskısını arttırdı Chelsea ancak istediği golü bir türlü bulamadı.

38. dakikada Drogba’nın direkten dönen topu, Chelsea adına en tehlikeli pozisyon oldu. Gol için bastıran Chelsea, kalesinde devleşen Foster’ı geçemedi. Kalou, Drogba ve Ivanovic'le çok önemli fırsatlar yakalayan Chelsea, Birmingham savunması ve kaleci Foster’ı geçemedi. Bu sezon 7 deplasman maçında da galibiyet alamayan ve kapanarak puan almaya çalışan Birmingham'ı bu maçtada aynı oyun stiliyle izleyeceğimizi düşünüyorum. Takımda Gardner, McFadden, Taylor sakat.

Fulham ise bu sezon sakatlıklarla boğuşuyor ve bir türlü ideal kadrosu ile sahaya çıkamıyor. Yine takımda önemli eksikler söz konusu. Dembele, Halliche, Senderos, Stoor ve Zamora sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler. Johnson'nun durumu ise belirsiz.

Özellikle Zamora'nın yokluğunda hücumda çok etkisiz kalıyorlar. Zaten Premier ligin en az gol atan takımları arasında yer alıyorlar. Ancak sağlam bir savunmaları vardı. Gerçi o sağlam savunmaları geçen hafta Manchester City karşısıdna erken gelen bir golle dağıldı ancak o maçta City bu sezonun en iyi futbolunu oynamıştı.

Birmingham onlar kadar cesur hücum yapacak bir ekip değil çünkü ileride Tevez , Balotelli , Silva gibi her an gole yakın isimler yok. Bu nedenle ilk yarıda kontrollü futbol oynamaya çalışan , ikinci yarıda ise rakibinin kazanmak için üzerine geldiği zamanlarda kontra ataklarda Jerome ile yada duran toplarda Zigic ile gol arayan bir takımlar.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda iki takımında oyun anlayışından dolayı alt bahisi ön plana çıkıyor. Ayrıca Fulham'ın son 5 maçının 4'ü , Birmingham'ın son 7 maçının 5'i ve Fulham ile Birmingham arasındaki son 6 maçın 5'i ALT bitti.

Fulham: Schwarzer, Salcido, Hughes, Hangeland, Baird, Duff, Etuhu, Murphy, Davies, Dempsey, Kamara.

Birmingham: Foster, Carr, Johnson, Dann, Ridgewell, Larsson, Ferguson, Bowyer, Fahey, Jerome, Zigic.


Man Utd - Blackburn

Pick: Manchester Utd. to Win (-1) W | 2-3 Goals L
Odds: 1.75 | 1.80
Stake: 7/10 | 6/10

Manchester United yenilmezlik ünvanını koruyor. Hafta arasında Rangers maçından da takıma geri dönen yıldız oyuncu Rooney'nin penaltıdan attığı golle galibiyetle ayrılmasını başardılar.

14 Haftası geride kalan Premier ligde 7 galibiyet ve 7 beraberlik alan Manchester , Chelsea'nın son haftalarda yaptığı puan kayıplarını iyi değerlendirerek rakibini yakaladı. Rooney'ninde takıma dönüşü ile şampiyonluk yarışında favori duruma geldiklerini söyleyebiliriz. Bu yarışta evinde oynadıkları maçlarda rakiplerine puan şansı tanımıyorlar. Old Trafford'da oynadıkları 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik alarak harika bir performans gösterdiler.

Manchester United menajeri Alex Ferguson, transfer haberleriyle kafası karıştıktan sonra bir süre tatil yapan, yakın zamanda takıma yeniden katılan Wayne Rooney'nin hala "paslı" olduğunu ifade etti.

Kurt hoca, yaptığı açıklamada "Daha fazla oynaması lazım, zamana ihtiyacı var. Her maçta 90 dakikayı tamamlaması gerekiyor. Şimdilik hala paslı, ama en azından bir başlangıç yaptı." şeklinde konuştu. Ferguson'nun Rooney'i bu maçtada ilk 11 de oynatacağı açıklandı. Fletcher, Valencia, Hargreaves ve Owen ise sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.

Manchester United bu sezon Premier ligde Old Trafford'da oynadığı 7 Maçın 3'ünde 3 gol , 4'ünde ise rakip filelere 2 gol attı. 1 yada 3 den fazla gol attıkları maç yok. Blackburn son 4 maçında 3 galibiyet aldı ancak takımda Andrews, Grella, Benjani, Nzonzi, Olsson, Mame Diouf ve Emerton sakat , Givet  ve Pedersen'nin durumları belirsiz. Bu kadar eksikle ancak 1 puan için mücadele edecekler ve defansif oynayacaklardır. Manchester'in kazanacağını düşünüyorum ancak Blackburn'nun defansif oynacağını ve hafta arası dinlendirilen Vidic ve Ferdinand'ın dönüşüyle güçlenen Manu savunması karşısında hücumda etkisiz olacağını göz önüne alarak 2 yada 3 gol atarak Manchester'in handikaplı kazancağını düşünüyorum.

Man Utd: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Scholes, Carrick, Park, Rooney, Berbatov.

Blackburn: Robinson, Salgado, Nelsen, Samba, Givet, Hoilett, Dunn, Jones, Pedersen, E Diouf, Kalinic.

0 yorum:

Yorum Gönder