8 Mart 2011 Salı

UK Leagues Predictions, Betting, Reviews |March 08 , 2011|


Milwall - QPR


Pick: 2.5 Goals Under
Odds: 1.60
Stake: 8/10


Geçen hafta Watford deplasmanından da puansız dönen Milwall'ın Play-Off şansı oldukça azaldı. Son 5 haftada 3 puan sevinci yaşamayan Milwall hızlı bir düşüş yaşadı ve 13. sıraya kadar geriledi. Son iki maçında hücumda sıkıntılar yaşadılar. Rakibi QPR bu ligin en iyi savunma yapan takımı. Oynadıkları son 10 maçın 7 sinde kalesini gole kapattı konuk ekip QPR. Geride kalan 35 hafta itibariyle kalesinde en az gol gören ekipler. Milwall'da kolay gol yemiyor ancak hücumda QPR kadar üretken olamadıkları için istedikleri sonuçları alamıyorlar.

İki takımın aralarında oynadıkları maçların kısır geçmesi dikkat çekiyor. İki ekip arasında Championship'te oynanan son 5 maçın tamamı 2.5 gol altı biterken , bu maçlarda sadece 5 gol atıldı.

Geçen hafta oyuna 86. dakikada giren Ishmael Miller'in 88. dakikada attıgı golle Leicester'i eli boş gönderen QPR , ikinci sırada yer alan rakibi Swansea ile arasındaki puan farkını 8 e çıkardı ve hayli rahatladı. Zaten sezon başından beri gösterdikleri performansla Premier Lig'i en çok hak eden takım olduklarından şüphe yok. Bu ligi muhtemelen lider olarak bitirecekler. Milwall'ın ise play-off şansı azaldı ancak son haftaya kadar zorlayacaklarıdır üst sıraları. QPR deplasmanda en az gol yiyen takım durumunda oldugundan Milwall'ın son iki haftadaki görüntüsü ile QPR savunmasını geçmesi zor görünüyor. Ama QPR takımının da işi kolay olmayacak. Kalesinde kolay gol görmeyen bir rakibi karşı oynayacaklar ve konum itibari ile rahat oldukllarından beraberlik onlar için yeterli bir sonuç olacatır. Düşük tempoda kısır geçmesini beklediğim bir mücadele.

Ev sahibi ekipte QPR' takımından kiralanan Martin Rowlands , iki ekip arasındaki anlaşmadan dolayı bu maçta görev alamayacak. Konuk ekipte ise savunmadan Fitz Hall'ın durumu belirsiz, hücumcu Tommy Smith ise sakatlıgını atlattı ve maç kadrosuna alındı.


Preston - Leeds United

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.70
Stake: 8/10


Ligin dibine demir atan Preston son 5 haftada sadece bir kez mağlup oldu ancak takımda 3 puan hasreti devam ediyor. Ligde 13 haftadır kazanamıyorlar. Geçen hafta zorlu Norwich deplasmanında oyuna 58. dakikada giren Chris Brown'un 60. dakikada attıgı gol ile öne geçmişlerdi ancak üstünlükleri sadece 2 dakika sürdü ve Holt'un golü maçın skorunu ilan etti.

Norwich deplasmanında alınan 1 puan tabiki iyi bir sonuç. Zaten Preston son haftalarda kazanamasa bile sahada kazanmak için elinden geleni yapıyor. Ancak savunmaları çok kötü oldugundan üstünlük kurmakta zorlanıyorlar.

Konuk ekip Leeds United, 3-0 lık Swansea hezimetinden sonra Doncaster'a patladı ve rakibini 5-2 mağlup ederek yoluna devam etti. Üzerinde yer alan 4 ekibinde puan kaybettiği haftada çok önemli bir 3 puan aldılar ve hatalarını telafi ettiler. Bu maçtada rakibine göre tek dezavantajları deplasmanda olmaları bana göre. Kazanacak güce fazlası ile sahipler ancak Preston'nun son haftalardaki kazanma azmini göz önüne aldıgımızda 2.5 gol üzeri daha mantıklı bir seçim olarak geliyor bana.

İki ekip arasında sezonun ilk yarısında oynanan macı Preston takımının 4-1 geriden gelip 6-4 kazandıgınıda belirteyim. Ayrıca iki ekip arasında ligde oynanan son 3 maçta tam 18 gol atıldı ( Maç başına 6 gol ). Ev sahibi ekipte savunmadan Morgan,, Gray ve Cort, orta alandan Nickholson ve hücumcu Ellington'nun durumları belirsiz. Konuk ekipte önemli bir eksik bulunmuyor.


Swansea - Watford


Pick: Swansea to Win
Odds: 1.68
Stake: 7/10


Leeds karşısında 3-0 kazanarak çok önemli bir 3 puan alan Swansea, geçen hafta düşme hattında yer alan Scunthorpe'a hiç beklenmedik bir şekilde mağlup olunca çok önemli bir fırsatı tepti. Altında yer alan ekiplerden Nottingham ve Cardiff haftayı puansız kapatırken , Norwich ise 1 puanla yetinmişti. Vasat rakibi karşısında kazanmış olsalardı çok önemli bir avantaj yakalamış olacaklardı. Bu hafta kazanarak ikinci bir hata yapmak istemiyorlar.

Konuk ekip Watford, geçen hafta Milwall'ı tek golle geçti ve 8 hafta aradan sonra galibiyetle tanışarak Play-Off için tekrar umutlandı. Ancak kazanmalarına rağmen oynadıkları futbolla 3 puanı hak ettiklerini düşünmüyorum hücumda daha aktif olan takım , daha net fırsatlar kaçıran takım Milwall'dı. Bu kez çok zorlu bir deplasmana konuk olacak olan Watford'un şansı az görünüyor.

Swansea iç sahada en iyi performans gösteren takımlardan birisi. Evinde son 6 maçta 5 galibiyet alan Swansea, 17 iç saha maçında kalesinde gördüğü 6 gol ile en az gol yiyen takım konumunda. Watford ise deplasmanda 4 haftadır kazanamıyor ve geçen hafta Milwall'ı mağlup etmelerine rağmen umut vermediler. Sezonun ilk yarısında rakibini deplasmanda 3-2 mağlup eden Swansea, bu maçtada 3 puana yakın olan taraf.

Ev sahibi ekipte uzun süredir sakat olan Andrea Orlandi ve Garry Monk iyileşti ancak hazır durumda olmadıkları için bu maçta görev almaları beklenmiyor. Konuk Watford'da ise kaptan Eustace'in cezası sona erdi ve bu maçta oynayacak. Savunmadan Lloyd Doyley'in ise sakatlıgı devam ediyor.

 
Accarington Stanley - Stockport

Pick: Accarington to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.65 | 1.70
Stake: 7/10 | 7/10


Accarington Stanley'in 3 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Lincoln deplasmanından 1 puanla dönünce son buldu. Son 4 haftada topladıkları 10 puan ile Play-Off için iddaalı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Önünde yer alan rakiplerin hepsinden en az 2 maç eksiği oldugunu göz önüne alırsak hızlı bir biçimde üst sıralara tırmanmaları mumkun gorunuyor cunku rakipleriyle aralarındaki puan farkı birbirine çok yakın. İki eksik maçını kazandıkları takdirde 7. sıraya kadar yükselmeleri mümkün görünüyor.

Son haftalarda çok güçlü rakipler karşısında iyi sonuçlar aldılar ve bu performanslarını sürdürürlerse Play-Off oynayabilecek kapasitede bir ekip olduklarını düşünüyorum. Takımda Rory Boulding'in cezası devam ediyor. Burnley'den kiralanan Kevin Long ise sakatlıgını atlattı ve maç kadrosuna alındı.

Konuk Stockport geçen hafta Oxford'u 1-0 geriden gelip son dakika golü ile 2-1 mağlup ettti ve ligde kalma umutlarını arttırdı. Ancak yine savunma olarak kötü bir görüntü çizdiler. Bu zamandan sonra savunma problemınıde cozebılcekerlını sanmıyorum taktık degısıklıgı olsa bıle.

Özellikle içinde bulundukları durum nedeni ile deplasmanda oynadıkları maçlarda da kazanmak için mücadele veriyorlar ancak beceriksiz oluşları ve geride çok açık vermeleri kötü sonuçlar doguruyor onlar için. Son 6 deplasman maçından puansız ayrıldılar.

Konuk ekipte savunmadan Mansour Assoumani ve Greg Tansel'in durumları belirsiz. Maç öncesi BBC Radyo kanalına açıklamalarda bulunan Stockport manajeri Peter Ward, Accarington takımının çok iyi bir ekip oldugunu ve evinde her zaman iyi oynadıgını ancak bu maç için hazır durumda olduklarını ve elinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Ancak iki takımın durumunu göz önüne aldıgımızda Accarington'nun galibiyete daha yakın oldugu bir gerçek. Stockport'un bu hırsı sadece golleri beraberinde getirecek ve maçı 2.5 gol üzerine taşıyacaktır.

Tranmere - Bristol Rovers

Pick: Tranmere to Win
Odds: 1.86
Stake: 8/10


Bristol Rovers takımında dün yapılan toplantı sonucunda Dave Penney görevinden alındı ve yerine Stuart Campbell getirildi. Penney görev aldıgı yaklasık 2 ay sürede hiçbir katkı gösteremedi. Ayrıca oyuncularla Dave Penney arasında bir gerginlik söz konusu oldugu ve onun yerine daha çok sevilen kaptan Stuart Campbell'ın getirildiğini okudum yabancı kaynaklı sitelerde. Ancak Stuart Campbell'ın da Bristol'u bu durumdan kurtarabileceğini sanmıyorum. Tabiki bu değişikliğin 1 günde çok fark yaratacagınıda sanmıyorum.

Geçen hafta evinde Dagenham'a da mağlup olan Bristol takımı ligde son 9 maçında 8 mağlubiyet aldı ve son sıradaki Plymouth'un bir sıra üzerinde yer alıyor. Ancak Plymouth'dan -10 puan düşürüldüğünü göz önüne alırsak Bristol'un bu sezon en kötü performans gösteren takım oldugunu soyleyebiliriz. Sadece puan durumuna bakarak söylemıyorum bunu tabiki, oynanan futbollda oldukça vasat.

Ligin en çok gol yiyen takımı olduklarını gibi aynı zamanda en az gol atan ekipler arasında yer alıyorlar ve -32 lik averajı takımın durumunu özetliyor. Ayrıca Bristol takımı deplasmanda 12 maçtır kazanamıyor. Son deplasman galibiyetini 2 Ekim 2011 tarihinde Huddersfield deplasmanında almışlardı. Son 7 deplasman maçından ise puansız ayrıldılar.

Ayrıca savumanın önemli ismi Coles sakat, En golcü isim Hoskins'in durumu ise belirsiz.

Ev sahibi Tranmere son iki maçında Exeter ve Charlton deplasmanlarından puanla döndü ve umut verici bir görüntü çizdi. Ligde 5 haftadır kazanamıyorlar ancak rakibine göre daha iyi durumdalar ve kalite olarakta daha üstünler. Ev sahibi olma avantajınıda göz önüne aldıgımızda , karışık durumda bulunan Bristol karşısında Tranmere galibiyete daha yakın görünüyor. Sezonun ilk yarısısnda da Tranmere rakibini deplasmanda 1-0 lık skorla mağlup etmişti. 

0 yorum:

Yorum Gönder