19 Aralık 2010 Pazar

Italian Serie A Predictions, Betting, Reviews |December 19 , 2010|


Lazio - Udinese

Pick: Lazio to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.10 | 2.20
Stake: 7/10 | 6/10


İnter karşısında çok önemli bir galibiyet alan Lazio , geçtiğimiz hafta ise Juventus'a son dakika golü ile mağlup olmaktan kurtulamadı. Milan geçen haftayı galibiyetle kapatınca puan farkı 6 ya yükselmişti ancak dün akşam Milan evinde Roma'ya mağlup olunca Lazio için puan farkını tekrar azaltma şansı doğdu.

Evinde bu sezon çok etkili bir performans ortaya koyan Lazio geçen sezon rakibini bu sahada 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu seferde zirve yarışından kopmak istemiyorlarsa mutlak kazanmak zorundalar. Floccari, Meghni , Garrido , Radu ve cezalı olan Brocchi kadroda olmayan isimler.

Udinese takımı istikrarsız bir performans ortaya koyuyor. Evinde oynadığı son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak muhteşem bir performans ortaya koyan Udinese , deplasmanda ise çok vasat bir performans sergiliyor. Oynadıkları son 3 deplasman maçından puan alamadılar. Bu deplasmanda da puan alabileceklerini sanmıyorum.

Ancak 10 golü bulunan Di Natale, Asamoah , Gökhan İnler , A. Sanchez gibi isimlerle hücumda etkili olabileceklerini düşündüğüm için skora katkı yapmalarını bekliyorum. Bu sebeple Lazio takımından gollü bir galibiyet bekliyorum. İki ekip arasında oynanan son 5 maçta 20 gol atıldığınıda belirteyim.

Lazio : Muslera, Lichtsteiner, Biava, Dias, Diakité, Ledesma, Matuzalem, Mauri, Hernanes, Zarate, Rocchi

Udinese : Handanovic, Benatia, Coda, Zapata, Isla, Pinzi, Inler, Asamoah, Armero, Sanchez, Di Natale


Bari - Palermo

Pick: Palermo DNB
Odds: 1.62
Stake: 7/10

 
Ligde son galibiyetini 26 Eylül 2010 tarihinde Brescia karşısında alan ve sonrasında oynadığı 11 lig maçında 3 puan sevinci yaşayamayan Bari ligde son sırada yer alıyor. Son iki maçında deplasmanda Roma ve Sampdoria ile karşılaşan Bari bu maçlarda puan alamazken rakip filelere gol atamadı.

Zaten hücumda çok zayıf kalan bir takım Bari. Geride kalan 16 haftada rakip filelere sadece 10 gol attılar ve şuanda ligde en az gol atan ekipler. İç sahada oynadığı son 5 maçta sadece 1 puan alabilen Bari takımının bu sezon işi zor görünüyor. Ev sahibi ekipte Gillet , Ghezzal, S. Masiello , Castillo , Almiron , Galasso ve Parisi bu maçta kadroda olmayan isimler.

Palermo ise son haftaların formda takımı. Son 5 maçında 4 galibiyet alan ve üst zorlayan Palermo , hafta arasında Lousanne deplasmanından 3 puanla ayrılmıştı. Ama o maçta bir çok as futbolcu dinlendirildi. Yani takımın yorgun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Hernandez , Darmian , Pinilla ve Carrozzieri konuk ekipte kadroda olmayan isimler.

Tahmine gelirsek ligin en vasat takımlarından birisi olan Bari karşısında Palermo takımının deplasmanda da olsa kazanacağını düşünüyorum. Ama beraberlik riskide olan bir maç olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bari : Padelli, A. Masiello, Belmonte, Rossi, Raggi, Rivas, Donati, Gazzi, Pulzetti, Barreto, Kutuzov

Palermo : Sirigu, Cassani, Muñoz, Bovo, Balzaretti, Migliaccio, Bacinovic, Nocerino, Ilicic, Pastore, Miccoli


Catania - Brescia

Pick: Catania to Win 

Odds: 1.95
Stake: 6/10


Ligde son 3 maçında sadece 1 puan alabilen ve düşme hattına yakınlaşan Catania, 11 hafta aradan sonra galibiyetle tanışan Brescia takımı konuk ediyor. Catania tipik bir iç saha takımı görünümünde. Evinde bu sezon sadece Juventus ' a boyun eğen Catania , diğer 7 iç saha maçında 4 galibiyet 3 beraberlik alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Dış sahada ise henüz galibiyet alamayan Catania'nın ligdeki konumunu evinde topladığı puanlar belirleyecek gibi görünüyor. Takımda Augustyn , Mascara , Spolli ve Biagianti sakat, Morimoto ve Martinho ise cezalı.

Brescia geçen hafta Sampdoria galibiyeti ile moral buldu. Ama zaten iç sahada dirençli bir takımlar ve evinde topladığı puanlarla ayakta duruyorlar. Deplasmanda çok vasat bir performans ortaya koyan Brescia , 8 dış saha maçında sadece 1 kez kazanırken 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak kötü bir grafik çizdi.  Dış sahada skor üretmektede zorlanan bir ekipler. Catania ise iç sahada zor gol yiyor. Brescia takımının bu deplasmanda etkili olamayacağını düşünüyorum ve Catania'nın saha avatanjınıda kullanarak 3 puanı hanesine yazdıracağını düşünüyorum. Konuk ekipte Caracciolo , Cordova , Konè ve Zebina gibi önemli isimler kadroda yok.

Catania : 
Andujar, Alvarez, Silvestre, Bellusci, Capuano, Sciacca, Gomez, Izco, Ledesma, Antenucci, Maxi Lopez

Brescia :  Sereni, Zambelli, Bega, Mareco, Dallamano, Vass, Budel, Hetemaj, Diamanti, Possanzini, Eder


Chievo - Juventus

Pick: Juventus to Win
Odds: 2.40
Stake: 5/10

 
Chievo son iki haftada Lecce ve Bologna gibi zayıf takımlardan puan alamadı ve düşme hattına yakınlaştı. Deplasmanda 6 maçtır kazanamıyorlar ancak iç sahada son haftalarda dirençli bir oyun ortaya koyuyor ve kolay kolay kaybetmiyorlar. Evinde oynadıkları son maçta Roma ile 2-2 berabere kalmışlardı. Thereau , Morero ve cezalı olan Rigoni  kadroda olmayan isimler.

Juventus  ise hafta arasında UEFA Avrupa Liginde gruptaki son maçında Manchester City ile 1-1 berabere kaldı. Böylelikle yenilmezlik serisini 17 maça çıkardılar. Bir dönem şike skandalı ile sarsılan ve bir çok oyuncusunu kaybeden Juventus eski günlerine dönmüş görünüyor.

Bu sezon şampiyonluk hedefleyen konuk ekip, dün akşam Milan'nın Roma'ya mağlup olmasıyla puan farkını kapatma şansı yakaladı. Deplasmanda 7 maçtır kaybetmeyen ve çok başarılı bir performans ortaya koyan Juventus'un bu fırsatı değerlendireceğini düşünüyorum. Juventus kazanır.  Konuk ekipte uzun süredir sakat olan Buffon , Rinaudo , Martinez , Amauri, Lanzafame , Marchisio , De Ceglie , Del Piero dışında cezalı olan Felipe Melo kadroda yok.

Chievo: Sorrentinoi, Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani, Fernandes, Guana, Marcolini, Constant, Pellissier, Moscardelli

Juventus :  Storari, Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso, Krasic, Sissoko, Aquilani, Pepe, Iaquinta, Quagliarella


Sampdoria - Genoa

Pick:  2.5 Goals Under
Odds: 1.60
Stake: 7/10

 
Bu maçın yorumuna geçmeden önce iki ekibinde aynı stadı paylaşan ezeli rakipler olduğunu belirteyim. İtalya'da Sampdoria ve Genoa takımları arasındaki maçlar Derby della Lanterna olarak anılıyor.

Sampdoria takımı hafta arasında Macaristan'a Debrecen deplasmanına konuk oldu ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Ligde de geçen hafta Brescia deplasmanından puansız ayrılmışlardı. Cassano'nun Milan'la anlaşmak üzere olması takımın düzenini bozdu. Hücumda etkisiz kalıyorlar. Bu maçtada Cassano'nun yokluğunda gol yükünü Pazzini çekecek.

Sampdoria iyi bir iç saha takımı olmasına rağmen iki takımında bu stadı kullandığını göz önüne alırsak bu maçta saha avantajı olmayacak. Sampdoria takımında Semioli ve Cacciatore kadroda olmayan isimler.

Genoa ise önceki yıllarda başarılı iç saha performansı ile üst sıraları zorluyordu ancak bu sezon istikrarsız bir performans oraya koyuyorlar. İyi savunma yapan bir takım olmalarına rağmen hücumda etkisiz kalıyorlar.

Bu birazda Davide Ballardini 'nin oyun stilinden dolayı. Önceki sezonlarda sürekli golü düşünen ve ligin en çok gol atan takımlarından biri olduğu gibi kalesinde de çok gol gören Genoa,  bu sezon daha kontrollü oynuyor.

İki takımında kontrollü oynaması ve iyi savunma yapmasından dolayı maçları genelde kısır geçiyor. Sampdoria takımının son dokuz lig maçının yedisi alt skorla biterken , Genoa takımının ise son dokuz maçının sekizi alt skorla bitti. İki ekip arasında oynanan on dört maçın on birinde yine alt skorunun ortaya çıktığını göz önüne alırsak stresli geçmesini beklediğim bu maçta en mantıklı seçim yine alt olur. Konuk ekipte Sculli , Palacio ve Zuculini  kadroda yok.

Sampdoria : Curci, Volta, Gastaldello, Lucchini, Ziegler, Mannini, Palombo, Tissone, Guberti, Pazzini, Marilungo

Genoa :  Eduardo, Mesto, Ranocchia, Dainelli, Criscito, Rafinha, Milanetto, Rossi, Veloso, Rudolf, Toni


Napoli - Lecce

Pick: Napoli to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.40 | 1.75
Stake: 7/10 | 6/10

 
Napoli son yıllardaki en iyi sezonunu geçiriyor diyebilirim. Geride kalan 16 haftada 9 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Napoli takımı, ligde Lazio , Roma, Palermo, İnter gibi güçlü takımlarınların önünde yer alıyor ve lider Milan ile arasında sadece 6 puanlık bir fark var. Dün akşam Milan evinde Roma'ya mağlup olduğu için bu farkı kapatma şansları var. Şampiyonluk hedefleri olmamasına rağmen bunu başaracak güçte bir ekip olduklarını düşünüyorum eğer istikrarlı performansını sürdürürlerse.

Evinde oynadığı son 4 maçı kazanan Napoli bu maçlarda kalesinde sadece 1 gol gördü. Ev sahibi ekipte bu maçta forma giyemeyecek olan isimlere baktığımızda önemli eksikler olduğunu görüyoruz. Sakat olan Gianello , Lucarelli , Lavezzi ve cezalı olan Campagnaro , Cannavaro , Aronica , Pazienza bu maçta forma giyemeyecek. Özellikle savunmadaki eksikler sorun yaratacağı gibi en önemli gol silahı Lavezzi'ninde yokluğu ileride sıkıntı yaşatabilir.

Lecce takımı ligin en kötü savunmasını sahip bilindiği gibi. Zaten ligin en çok gol yiyen takımı durumundalar. 16 maçta kalesinde tam 33 gol gördüler. Takımdaki tek iyi gelişme gol yollarındaki başarı. Son haftalarda skor üretmekte zorlanmıyor Lecce ekibi.

Son 4 ig maçında 8 gol attı Lecce takımı. İlk 12 haftada da yine 8 gol atmışlardı. Ancak savunmadaki sorunları çözemedikleri için kötü sonuçlar alıyorlar. Geçen hafta Chievo karşısında aldıkları 3-2 lik galibiyet moral verdi. Galibiyetin morali ile savunmasında önemli eksikler olan Napoli'nin üzerine gideceklerdir. Skor üretebilirler ancak bu savunmasıyla gol yemeden maçta bitiremezler. Bu nedenle tercihim Napoli'nin gollü bir galibiyet alacağı yönünde olacaktır.

Napoli :  De Sanctis, Grava, Cribari, Santacroce, Maggio, Gargano, Yebda, Dossena, Hamsik, Zuniga, Cavani

Lecce :  Rosati, Donati, Gustavo, Fabiano, Brivio, Vives, Coppola, Olivera, Mesbah, Piatti, Ofere

0 yorum:

Yorum Gönder