19 Ağustos 2010 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Maçları İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (19 Ağustos 2010)




590 - Galatasaray - Karpaty Lviv İY1 :1.55


Yeni sezon çalışmalarını Hollanda’nın Venlo kentindeki Horst kasabasında gerçekleştiren Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kamp süresi boyuncu beş hazırlık maçı yaptı. Bu maçlarda 4 galibiyet, ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, 15 gol atıp 1 gol yedi.

Galatasaray, sezonun ilk resmi karşılaşmasında ise UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında OFK Belgrad takımı ile karşılaşmıştı. Kaptan Arda Turan'ın golleriyle iki farklı üstünlüğü yakalayan takımımız, maçın son bölümünde duran toplardan yediği iki golle galibiyeti koruyamayarak 2-2 berabere kalmıştı. Galatasaray, Belgrad'daki rövanşta ise rakibini 5-1 mağlup ederek, play-off turuna yükseldi. Galatasaray’ın bu maçta golleri Mustafa Sarp, Harry Kewell (2), Arda Turan ve Mehmet Batdal’dan geldi.


Galatasaray lige ise istediği gibi başlayamadı. Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Sivasspor ile deplasmanda karşılaşan takımımız, 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.


Galatasaray’ın 2010-2011 sezonunda oynadığı üç resmi karşılaşmada Teknik Direktör Frank Rijkaard, 17 farklı oyuncuya şans verdi. Aykut Erçetin, Lucas Neill, Servet Çetin ve Hakan Balta üç karşılaşmanın tamamında da sahada kalan isimler oldular.


Oynanan üç resmi karşılaşmada 8 gol atan Galatasaray’da, kaptan Arda Turan attığı 3 golle en skorer oyuncu oldu. Harry Kewell ve Mustafa Sarp ise 2’şer golle Arda Turan’ı takip etti.


Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Playoff turundaki rakibi FC Karpaty Lviv, Ukrayna’nın batı bölgesindeki Lviv kentinde 1963 yılında kuruldu.


Mücadelesine alt liglerde başlayan Karpaty Lviv, 1968 senesine gelindiğinde Sovyetler Birliği Birinci Ligi’ne (ikinci aşama) yükselmeyi başardı. Ukrayna temsilcisi, tarihinin en önemli başarılarından birine ise hemen bir yol sonrasında imza attı. Karpaty Lviv, 17 Ağustos 1969 günü oynanan SSCB Kupası Finali’nde FC SKA Rostov-on-Don takımını 2-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Karpaty Lviv, 1970-71 sezonunda ise Kupa Galipleri Kupası’nda mücadele etti.


Karpaty, 1991 yılında Ukrayna Premier Ligi’ne geçti. Söz konusu süre içerisindeki en iyi derecesi üçüncülük olan yeşil – beyazlı ekip, iki defa Ukrayna Kupası Finali oynadı. Her iki finali de Dinamo Kiev’e kaybeden Karpaty, 2003-04 sezonunda bir alt lige düşerek burada iki sene yitirmek durumunda kaldı. Karpaty Lviv, son beş sezondur Ukrayna Premier Ligi’ndeki mücadelesine devam ediyor.


Teknik direktörlüğünü Beyaz Rusya’dan Oleg Kononov’un yaptığı Karpaty Lviv, 2009-10 sezonunu ise beşinci sırada tamamladı. Elde ettiği bu dereceyle UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndan Avrupa serüvenine başlayan Ukrayna temsilcisi, ilk aşamada İzlanda’dan KR Rejkjavik takımı ile eşleşti. Ve deplasmandaki ilk maçı 3-0’lık skorla kazandıktan sonra iç sahada da 3-2 galip gelerek bir üst tura çıkmayı başardı.


Karpaty Lviv, 3. Ön Eleme Turu’nda ise Gürcistan’dan Zestaponi ile karşılaştı. Her iki maçı da 1-0’lık skorlarla kazanan yeşil – beyazlı takım, playoff aşamasına kadar gelmeyi bildi. Kadrosunda Brezilya’dan üç, Sırbistan’dan iki, Nijerya, Gürcistan ve Estonya’dan ise birer oyuncu bulunduran Karpaty, altı haftası geride kalan Ukrayna Premier Ligi’nde iki galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Fakat Karpaty’nin, Ukrayna Futbol Federasyonu tarafından 2008 yılında Ukrayna Ligi’nde oynadığı bir maçta şike yapıldığı gerekçesiyle 9 puanı silindi. Ceza öncesinde Metalist Kharkhiv’in ardından ligde 6. sırada yer alan Karpaty Lviv, bu ceza sonrasında 16 takımlı Ukrayna Ligi’nde son sıraya düştü.


Bu bilgilerden sonra yoruma geçecek olursak ;


Bir Galatasaray'lı olarak geçen hafta Sivasspor karşılaşmasını izledim. Gerçektende bu sezon bu takımdan umudum yok. Avrupa kupalarında başarılı olucaz deniliyor 5 yıl yedek kaleci olan Aykut bu sezon as kaleci oluyor. Ligin iddalı takımları Quaresma , Guti , Niang, Jaja , Stoch , İnsua gibi kaliteli isimleri kadrosuna katarken , biz Bank Asya'da iyi performans gösteren Mehmet Battal , beşiktaş'ın yedek oyuncusu Serdar Özkan gibi isimlerden medet umuyoruz. Baros'la Kewell sürekli sakatlanan isimler ve bu isimlerin alternatifleri iyi olmadığı için sürekli hücumda aksaklıklar yaşıyoruz. Ama bu maçta hem Kewell hem Baros sahada olacak. Sivasspor maçında adeta çıldıran Rijkaard'ın takıma iyi bir ders vermiş olacağını düşünüyorum. Karpaty, Ukrayna liginde bu sezon 6 maçın 4'ünü deplasmanda oynadı ve bu maçlarında hiçbirinde kazanamadı. Sahasında etkili olsalarda deplasmanlarda oldukça vasatlar. Galatasaray karşısında direnebileceklerini düşünmüyorum. Temsilcimize açılan oran çok düşük. Bu nedenle ilk yarıdan Galatasaray'a oynamak daha makul bir seçenek olur diye düşünüyorum. 



606 - Borussia Dortmund - Karabağ 1h :1.40 / İY1 :1.30


Kadrosunda Valdez, Barrios, Zidan, Rangelov , Nuri Şahin gibi kaliteli isimleri bulunduran Dortmund, kadrosunu Lewandowski , Piszczcek, Kagewa , Langerak gibi isimlerle dahada güçlendirirken, geçen sezonki kadrosunuda büyük ölçüde korudu. 


Signal Iduna Park 'da çok etkili bir takım olan Dortmund , her maçını tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynuyor. Almanya'da en fazla taraftar ortalamasına sahip olan takımlar. Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında çok başarılı bir performans gösteren Dortmund, hafta sonunda Almanya kupasında da Burghausen'i 3-0'la geçti ve lige hazır göründü.

Azerbaycan temsilcisi Karabağ önceki turlarda Metalurg Skopje , Portadown FC , Wisla Krakow gibi zayıf takımlar karşısında turu geçen taraf oldu. Ligdeki ilk maçında Netfchi Baku ile berabere kalan Karabağ, ikinci maçında ise Ganja ile oynayacaktı ancak maç ertelendi.Rakibinden çok daha üstün kalitede bir takım olan Borussia Dortmund'un taraftarınında desteği ile Avrupa macerasını farklı bir galibiyetle açacağını düşünüyorum. İlk yarıdan da bitirebilirler işi. 



582 - Omonia - Metalist Kharkiv ALT :1.50


Kıbrıs Rum Kesimi temcilcisi Omonia henüz lige giriş yapmadı. Geçen sezon sahasında hiç yenilmeyen Omonia deplasmanda ise oynadığı 13 maçta 10 galibiyet alarak çok iyi bir performans ortaya koymuştu. 


Sahasındaki maçlarda seyircisininde desteği ile çok etkili olabiliyor , kolay lokma olmuyorlar.Zaten ülkesinde çok sıcak bir hava var ve bu durumuda kendi lehine çeviriyorlar.Buraya şampiyonlar liginden geldiler. İlk turda Renova'yı elemişlerdi ancak Salzburg'a sahasında yenilmemesine rağmen deplasmanda farklı mağlup olarak elendiler. 

Metalist Kharkiv oynadığı defansif futbolla bilinen bir Ukrayna ekibi. Son 3 sezondur Avrupa kupalarına katılıyorlar ve özellikle bu tür elemeli müsabakalarda deplasmanlarda kapanarak avantajlı bir sonuç elde ederek sahasında işi bitirmeye çalışıyorlar. Bu deplasmanda da aynı oyun tarzını görebiliriz. Ortada bir maç ve kısır geçmesini bekliyorum. 



601 - AZ Alkmaar - Aktobe 1h :1.55


El Hamdaoi , Mendes gibi önemli oyuncularını kaybeden Alkmaar hazırlık döneminde müthiş bir performans ortaya koymasına rağmen lige iyi başlayamadı. Önce Nac Breda , geçen haftada Groningen'le berabere kaldılar.Geçen turda İsveç'in güçlü ekiplerinden Goteborg'u bu sahada 2-0 yenmiş , deplasmanda 1-0 yenilmesine rağmen turu geçen taraf olmuştu. 


Aktobe , Goteborg ayarında bir takım bile değil. Şampiyonlar ligi ön elemesinde Hapoel'e boyun eğdiler. Bu kez karşılarından daha güçlü bir ekip var. Az Alkmaar'a direnebileceklerini sanmıyorum. Alkmaar en az 2 farkla kazanır. 



603 - Getafe - Apoel 1 :1.40


Getafe geçen sezon Bilbao , Villarreal , Deportivo , Atletico Madrid gibi güçlü ekipleri geride bırakarak Avrupa ligi biletini kapmıştı. Bu başarıda sahasında oynadıkları etkili oyun , seyircisinin desteği büyüktü. Bu sezon kadrosunu Mosquera , Borja, Arizmendi gibi isimlerle dahada güçlendirdiler ve yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında başarılı bir performans sergilediler.Soldado'nun gidişine rağmen hücumda etkiliydiler. 


Kıbrıs temsilcisi Apoel ise geçen sezon rakibi gibi özellikle sahasında çok etkili bir performans ortaya koymuştu. Önceki turlarda Tauras Taurage , FK Jablonec 97 gibi takımlar karşısında kolay galibiyetler aldılar ancak bu kez karşılarında İspanya La Liga gibi kaliteli bir ligde mücadele eden kaliteli bir takım var. Süpriz yapabileceklerini sanmıyorum. Getafe Kıbrıs'a avantajlı bir skorla gider. 



599 - Fc Timisoara - M.City 2 :1.45


Timisoara geçen sezon Romanya liginin en golcü ekibiydi ve bu özelliğini bu sezonda sürdürüyorlar. Ligde geride kalan 4 haftada sadece bir galibiyet alabildiler ancak hiç yenilmedilerde. Geçen turda Finlandiya temsilcisi Mypa'yı zar zor elemişti. Deplasmanda 2-1 kazanmışlardı ancak sahasında henüz 25. dakikada 3-0 geriye düşmüşlerdi. Kazanma hırsı ve mücadelesiyle maçı bırakmadılar ve 3-3 lük beraberliği yakalayarak turu geçen taraf oldular. 


M.City bu sezona transfer rekortmeni olarak girdi ancak ligdeki ilk maçında Tottenham karşısında oyun olarak ezildiler diyebilirim. Kaleci Hart 'a yatıp kalkıp dua etmemeliler. Son olarak hafta arasında Milner'i 40 Milyon Euro bedelle transfer ettiler. Çok iyi bir kadro oluşturdular. Timisoara'dan 5-6 gömlek üstün kalitede bir ekipler ve maçı kazanacak güce fazlasıyla sahipler. 



589 - Steaua Bükreş - Grasshoppers 1 :1.60


Romanya temsilcisi Steaua Bükreş 'i sık sık Avrupa'da görüyoruz. 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar ligi ön elemesinde Galatasaray'ı elemeyi başarmışlardı. Özellikle sahasında ateşli seyircisininde desteğiyle çok iyi maçlar çıkarıyorlar. 


Bu sezon öncesi çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş ve lige iyi başlamışlardı. Geride kalan 4 haftada 10 puan topladılar. Evinde oynadıkları iki maçıda kayıpsız geçtiler.Hücumda Stancu ve Stoica oldukça etkili isimler ve bu maçtada en büyük kozu olacaklar Bükreş'in. 

İsviçre temsilcisi Grasshoppers geçen sezon özellikle iç sahadaki başarısıyla dikkat çekmişti. Basel , Young Boys gibi şampiyonluk adaylarını dize getirmişlerdi.Ancak deplasmanda etkili olamadıkları bir gerçek. Bu sezonada iyi bir başlangıç yapamadılar. İlk galibiyetlerini geçen hafta aldılar. Steaua Bükreş hem daha formda hemde sahasında oldukça etkili. Grassophers deplasmanının zorlu olduğunu biliyorlar , İsviçre'ye avantajlı bir skorla giderler. 



578 - Aik Stockholm - Levski ALT :1.50


İsveç liginin son şampiyonu Aik Stockholm bu sezona oldukça kötü bir başlangıç yapmıştı. Bir dönem peş peşe aldıkları seri galibiyetlerle alt sıralardan uzaklaştılar.Ligde son iki maçınıda sahasında oynadılar ve Brommapojkarna ile GAİS takımlarını mağlup ettiler. Deplasmanda varlık gösteremiyorlar ancak sahasında oynadıkları son 5 lig maçınıda kazandılar. Şampiyonlar ligi ön elemesinde Rosenborg'a iki maçtada boyun eğerek elenmişlerdi. 


AIK Stockholm gibi bir İsveç takımı olan Kalmar'ı eleyen Levski ise ligde oynadığı ilk iki maçı kazandı ancak bu maç öncesinde oynadıkları Chernomorets Burgas deplasmanından puansız ayrıldılar. As takımdan bir kaç futbolcusunu bu maça saklamıştı teknik direktör Yasen Petrov . Gruplara kalma yolunda Levski rakibine göre daha ağır basıyor. Bu deplasmandan avantajlı bir skorla dönebileceklerini düşünüyorum. Benim tercihim alttan yana olacak. 



580 - Dnjepr - Lech Poznan 1 :1.35


Ukrayna temsilcisi Dnjepr lige bu sezon fırtına gibi başladı. İlk 5 maçından galibiyetle ayrılmışlardı ancak son lig maçında Metalist Kharkov'a boyun eğdiler.Evinde oynadıkları maçlar oldukça etkililer.Önceki turda bu sahada Spartak Zlatibor Voda'yı 2-0 yenmişlerdi. 


Polonya temsilci Lech Poznan geçen sezonki performansından çok uzakta. Kötü bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra Şampiyonlar ligi ön elemesi ilk turunda Inter Baku'yu elediler ancak ikinci turda Sparta Prague'a iki maçtada boyun eğdiler. Ligdede oynadıkları ilk iki maçtan beraberlikle ayrıldılar. Artur Wichniarek gibi bir golcüye sahipler ancak hücumda etkisiz kalıyorlar. 

Bu maçtada avantajlı bir skor almak için defansif oynayacak ve gol yollarında pek etkili olmayamayacaklardır diye düşünüyorum. Evinde etkili bir takım olan Dnejpr Polonya'ya avantajlı bir skorla döner. 



574 - B.leverkusen - Tavriya Simfero 1h :1.45 / İY1 :1.30 / ÜST :1.35


Geçen sezon Bundesliga'da 2 puan farkla Şampiyonlar ligini kaçıran Leverkusen, en iyi iç saha performansını gösteren ikinci ekipti. BayArena 'da oldukça etkili oynuyorlar. Kadrosunu bu sezon Ballack gibi kaliteli bir isimle daha çok güçlendirdiler.


Yeni sezon önceside hazırlık maçlarında çok başarılı bir performans ortaya koydular.Oynadıkları 5 hazırlık maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldılar.Hafta sonunda da Almanya kupasında Pirmasens 'e tam 11 gol attılar. Helmes - Kiessling - Eren Derdiyok üçlüsü ile hücumda çok etkililer. Ukrayna temsilcisi Tavriya Simfero bu sezona iyi başlayamadı.

Geçen sezon Ukrayna kupasını alarak Avrupa liginde mücadele etme hakkı kazanmışlardı ancak bu arenadaki maceraları kısa sürecek. Leverkusen BayArena'da çok farklı bir galibiyete imza atarak işi bitirecektir diye düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder